Vyhľadávanie:

Cez víkend s Tiraspolom

Cez víkend s Tiraspolom

Dnes predohrávajú hádzanári 1. MHK Košice úvodný extraligový zápas doma s Hlohovcom

Príprava hádzanárov 1. MHK Košice na nový ročník extraligy sezóny 2006/2007 vyvrcholila v uplynulom týždni. Najprv sa zverenci trénera Gabriela Schmiedta zúčastnili turnaja v Trnave na I. ročníku Memoriálu Mariána Hirnera, potom odohrali dve stretnutia u našich južných susedov v maďarskom Debrecíne. Stretli sa nielen s domácim ligistom, ale aj s celkom z Alžírska, ktorý je v Maďarsku na sústredení.

Na turnaji v Trnave si počínali výborne, odkiaľ sa po víťazstvách nad domácou Trnavou, Topoľčanmi a ŠKP Bratislava domov vrátili s cennou trofejou za prvenstvo v tomto memoriáli.

Dnes si Košičania už naostro v predohrávke extraligy doma o 18.00 hod. zmerajú sily s Hlohovcom, pretože v sobotu a v nedeľu 9. - 10. septembra na domácej palubovke odohrajú dve stretnutia v Pohári víťazov pohárov s moldavským celkom Tiraspol. V novom ročníku extraligy nastúpia hádzanári 1. MHK Košice s tým istým kádrom ako vlani, naviac posilnený o vlastných odchovancov z juniorky a dorastu. Viacerí z nich reprezentovali Slovensko na európskom šampionáte kadetov do 18 rokov v Estónsku i na majstrovstvách Európy juniorov do 20 rokov v Rakúsku. V základnej časti odohrá osem tímov v extralige 14 zápasov a po štrnástom kole sa extraliga rozdelí. Prvých šesť mužstiev najprv bude hrať tiež dvojkolo, potom príde play-off a až potom najlepšie kvarteto si zmeria sily o medaily.

Naši skončili v uplynulej sezóne na 3. mieste a aj v tomto novom ročníku sa vynasnažia najmä v základnej časti držať krok s vlaňajšími finalistami Prešovom a Považskou Bystricou. Košičania sa stali finalistami Slovenského pohára a pretože Považská Bystrica sa okrem víťazstva v Slovenskom pohári stala aj majstrom Slovenska, v medzinárodnej pohárovej súťaži PVP preto štartujú Košice. Už úvodný zápas s Tiraspolom v sobotu o 18.00 hod. naznačí ambície nášho tímu v konfrontácii so zahraničným súperom. Keby sa chlapcom podarilo cez Tiraspol prebojovať do 2. kola PVP, stretli by sa s atraktívnym súperom Besiktas Istanbul.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...