Vyhľadávanie:

Chcete poukázať svoje dve percentá zo zaplatenej dane za rok 2004?

Chcete poukázať svoje dve percentá zo zaplatenej dane za rok 2004?

Viete ako postupovať pri poukázaní 2-percentného podielu zo zaplatenej dane za rok 2004 vybranej inštitúcii či subjektu, ktorí sú zaregistrovaní v centrálnom zozname prijímateľov vedenom Notárskou komorou SR? Možnosti sú dve.

· Boli STE akcionárom spoločnosti Hutník
Oproti minulému roku sa poukazovanie zjednodušilo pre tých, ktorí si daňové priznanie k dani z príjmov fyzickej osoby za obdobie roka 2004 podávajú na daňovom úrade sami. Oddiel XII. - Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane z príjmov fyzickej osoby podľa paragrafu 50 zákona je totiž sú-časťou samotného daňového priznania. Týka sa to všetkých tých, ktorí boli bývalými akcionármi spoločnosti Hutník. Ak sa rozhodnete poukázať svoj podiel dane Nadácii U. S. Steel Košice alebo občianskemu združeniu Košická Aréna, vzory ako vyhlásenie vyplniť, sme uverejnili v predošlom 6. čísle Ocele východu.

· Neboli ste akcionárom spoločnosti Hutník
Druhou možnosťou je, že ste neboli akcionárom spoločnosti Hutník a poveríte na základe žiadosti vášho zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania dane. Ak budete chcieť poukázať svoje 2 percentá zo zaplatenej minuloročnej dane napríklad jednému z dvoch spomínaných subjektov, postupovať treba inak. V tomto prípade treba vyplniť samostatné tlačivo, ktoré musíte spolu s potvrdením zamestnávateľa o zaplatení dane z príjmov zo závislej činnosti doručiť na daňový úrad v mieste svojho bydliska, a to najneskôr do 30. apríla.

Chceme vás ešte upozorniť, že pre vyhlásenie existujú v tomto roku nové tlačivá. Tlačivá z minulého roka nebudú daňové úrady akceptovať. Nové vyhlásenia nájdete na intranetovej stránke odboru Mzdové záležitosti, okrem toho ich získate spolu s výplatným vrecúškom v marcovom výplatnom termíne.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...