Vyhľadávanie:

Chcú medzi kvarteto najlepších

Chcú medzi kvarteto najlepších

V hádzanárskej extralige hrajú dnes Košičania prvý zápas play-off o postup do semifinále

V sobotu sa hrali v najvyššej hádzanárskej súťaži mužov zápasy posledného kola základnej časti. Vo všetkých halách si pred zápasmi tohto kola hráči i diváci uctili minútou ticha pamiatku zosnulého bývalého vynikajúceho hráča, dlhoročného reprezentanta Československa, neskôr trénera Martina Gregora, ktorý po ťažkej chorobe zomrel v stredu 29. marca 2006. Tento výborný prešovský hádzanár pôsobil pred dvoma rokmi aj ako kormidelník našich hádzanárov 1. MHK v Košiciach.

V hádzanárskej extralige mužov sa ešte v predchádzajúcom kole rozhodlo o tom, že do semifinále play-off si priamy postup vybojovali dve mužstvá z prvých dvoch priečok, a to majstrovský Prešov a Považská Bystrica. Zvyšné štyri mužstvá, ktoré skončili po 24. kole na 3. až 6. mieste, budú bojovať vo štvrťfinále play-off na dva víťazné zápasy z troch možných súbojov. Hádzanári 1. MHK Košice, ktorých aj v tejto sezóne výrazne sponzorsky podporuje spoločnosť U. S. Steel Košice, si posledným víťazstvom 31:24 na palubovke v Topoľčanoch zabezpečili v tabuľke tretiu priečku. Podľa vopred určeného kľúča sa v úvodnom štvrťfinálovom kole play-off dnes stretnú opäť s Topoľčanmi, ktoré skončili na 6. mieste.

Druhú štvrťfinálovú dvojicu tvoria ŠKP Bratislava a Nové Zámky. Víťazi z tejto série postúpia do semifinále, kde si už postup zabezpečili spomínané tímy z Prešova a z Považskej Bystrice. Košičania odohrajú druhý zápas v play-off s Topoľčanmi na domácej palubovke v sobotu 8. apríla o 18.00 hodine a prípadné tretie stretnutie by hrali o deň neskôr, teda v nedeľu 9. apríla tak isto o 18.00 hodine ako v sobotu. V prípade postupu nášho tímu do semifinále by sa potom v dňoch 22. a 23. apríla stretli v úvodných dvoch stretnutiach play-off s druhým mužstvom tabuľky v Považskej Bystrici. Hrá sa na tri víťazné stretnutia, prípadné ďalšie dva zápasy by potom hrali u nás v Košiciach a prípadný piaty súboj opäť na palubovke súpera.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...