Vyhľadávanie:

Chcú postaviť novú elektráreň

Chcú postaviť novú elektráreň

ČEZ a U. S. Steel Košice podpísali memorandum o porozumení

V areáli U. S. Steel Košice by v najbližších rokoch mohla vyrásť elektráreň. Vyplýva to z memoranda o porozumení, ktoré podpísali Česká energetická spoločnosť ČEZ a U. S. Steel Košice. Predbežná dohoda hovorí o výstavbe elektrárne s očakávaným inštalovaným výkonom až 400 megawattov (MW). Skutočný výkon, ako aj typ paliva, budú známe po vypracovaní realizačnej štúdie, ktorá by mala byť hotová v polovici roku 2008.

"V prípade výstavby nového energetického zdroja v blízkosti existujúcej technológie U. S. Steel Košice predpokladáme významné synergické efekty z lepšieho kapacitného využitia už vybudovanej infraštruktúry," konštatoval pre Oceľ východu na margo predbežnej dohody medzi ČEZ a U. S. Steel Košice riaditeľ pre energetickú stratégiu a hospodárstvo U. S. Steel Košice Ján Kolarčík.

Česká energetická spoločnosť je aktívna v desiatich krajinách strednej a juhovýchodnej Európy. V súčasnosti je najväčším zahraničným dovozcom elektriny na Slovensko. V Bulharsku vlastní distribúciu a dodávku elektriny pre 1,9 milióna zákazníkov i najväčšiu uhoľnú elektráreň vo Varne. V Rumunsku distribuuje a dodáva elektrinu 1,4 miliónom zákazníkov. Vlastní dve elektrárne v Poľsku. Pripravuje výstavbu elektrárne v bosnianskom meste Gacko. V závere uplynulého roku uzavrela ČEZ alianciu s maďarskou ropnou a plynárenskou spoločnosťou MOL. Spoločný podnik bude investovať do stavby paroplynových cyklov v areáli rafinérií MOL na Slovensku a Maďarsku a výhľadovo i v Slovinsku a Chorvátsku.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...