Vyhľadávanie:

Chcú sa dostať z kŕča

Chcú sa dostať z kŕča

Hokejisti HC Košice sa tešia na reprezentačnú prestávku v extralige

Hokej
Naši hokejisti Hvila (v strede) a Kroták sa snažia pred bránkou Skalice dostať k puku. Vľavo Hvilu tvrdo atakuje kapitán hostí Ivičič. Zo zápasu hokejovej extraligy Košice - Skalica 3:1.

Tretiu šestinu základnej časti hokejovej extraligy začali naši hokejisti v domácom súboji proti Popradu úspešne, keď zvíťazili tým najtesnejším rozdielom 2:1. V ďalšom kole síce podľahli na ľade úradujúceho majstra vojakom v Trenčíne tiež tesne 2:3, ale v treťom zápase už spomínanej tretej šestiny sa opäť doma pred reprezentačnou prestávkou rozlúčili so svojimi fanúšikmi víťazstvom nad Skalicou 3:1.

Po tomto zápase bude v extralige prestávka, počas ktorej budú hokejisti Slovenska štartovať na Nemeckom pohári v Hannoveri. Košičania mali teda v tretej šestine dobrý odpich, získali 6 bodov, ale ako sa vyjadril tréner Dušan Gregor, mužstvo chce nútenú prestávku v súťaži využiť na zmobilizovanie síl.

"Čakáme na prestávku, ktorá nám hádam pomôže dostať sa z kŕča. Keď si hráči oddýchnu a dajú sa do poriadku, verím, že sa vrátime k našej hre," podotkol košický kormidelník po nedeľňajšom víťaznom zápase so Skalicou. Keďže v druhej šestine sa hokejistom HC Košice nedarilo, v ktorej získali len 11 bodov, tréneri sa snažili dostať mužstvo do optimálnej formy skúšaním rôznych zoskupení v jednotlivých formáciách. Z mužstva, ktoré sa dobre v extralige rozbehlo, postupne odchádzajú hráči doladiť si formu, alebo rozohrať sa v nižšej súťaži, prípadne si potom hľadajú angažmán niekde v zahraničí.

V obrane sme po prehre s Mikulášom už v zostave nevideli obrancu Frühaufa, pomerne menej príležitostí dostáva aj Topoli a z útočníkov z hry natrvalo vypadol Kováč. Aj v útoku dochádza k niekoľkým rošádam, sem-tam do hry zasiahnu aj Polášek, Štefan Rusnák i dorastenec Bartánus. Ešte pred súbojom s Popradom pribudol do obrany hráč Vsetína Pavel Kowalczyk a tak tréneri majú naďalej možnosť zo širokého kádra vybrať takých hráčov, ktorým sa momentálne najlepšie darí. Ale nie je to len problém Košíc. Aj taká majstrovská Dukla Trenčín sa v zápasoch prispôsobuje z kola na kolo súperom. Ich tréneri, podobne ako dvojica našich kormidelníkov D. Gregor - M. Marcinko, keď chcú udržať hráčov na ľade v tempe, zvolia hru iba na tri kompletné päťky.

Aby ostatní, ktorí sa do zostavy nedostali, nesedeli zbytočne na striedačke, idú si zahrať na farmu. Z toho vyplýva, že tak ako v iných mužstvách, ani v našom tíme nikto nemá v zostave vyárendované miesto. Každý predsa musí podávať na ľade čo najlepší výkon, i keď niektorí hráči si myslia, že na to nedostávajú dostatok šancí. Košičanom sa v posledných stretnutiach strelecky príliš nedarilo. V Liptovskom Mikuláši zaznamenali len čestný úspech, doma proti Popradu strelili dva góly, podobne ako v Trenčíne, až v nedeľu proti Skalici zaťažili konto súpera tromi gólmi, aj ten tretí dosiahol Sabol za asistencie hráča hostí Čárskeho tečom do vlastnej bránky. Skaličania mohli z Košíc odísť s oveľa väčším "výpraskom", ale to by domáci hráči nesmeli zahodiť množstvo gólových šancí. Okrem Kmiťa, Biceka, Hvilu i Kledrowetza sa vari najviac snažil kapitán Kroták. Na svoj účet si však neprilepšil, pretože z viacerých striel z jeho hokejky sa za brankárov chrbát nedostal puk ani z brejku. Na svojom konte má 6 gólov, v streleckej tabuľke ho už predbehli s ôsmimi gólmi Bicek so Sabolom. Po reprezentačnej prestávke bude extraliga pokračovať 16. novembra 22. kolom, kedy sa Košičania predstavia na Slovane, doma privítajú v piatok 19. novembra Zvolen.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...