Vyhľadávanie:

Chodníky, cesty a priecestia v novom šate

Chodníky, cesty a priecestia v novom šate

Počasie žičí aj cestárom

Po bezmála štyroch mesiacoch ukončili minulý týždeň cestári Eurovie a.s. práce na obnove ciest a chodníkov v areáli huty. Poškodené úseky ciest vyfrézovali, vyčistili a položili nové asfaltové koberce. Okrem opráv výtlkov vynovili aj niektoré súvislé úseky ciest, ktoré sú najviac zaťažené premávkou ťažkých mechanizmov a postarali sa aj o nové vodorovné dopravné značenia. Navyše opravili tri frekventované chodníky - v areáli divízneho závodu Oceliareň, úsek od ústredných mechanických dielní okolo prevádzky Radiátory smerom k divíznemu závodu Doprava a chodník pred oblastnými dielňami č. 5 k bývalej mostárni. Spolu vynovili bezmála 3 200 metrov štvorcových chodníkov, zlikvidovali takmer 1 400 metrov štvorcových výtlkov a opravili viac ako osem tisíc metrov štvorcových úsekov ciest.

Priaznivé počasie praje aj opravárom železničných priecestí. Z dvanástich vytipovaných priecestí, ktoré pre nevyhovujúci technický stav podstupujú generálne a stredné opravy, už stihli opraviť osem priecestí, na dvoch pracujú v súčasnosti a zvyšné dve na zásah údržbárov ešte čakajú. Spoločnosť Getra, prevádzka Údržba dopravy divízneho závodu Doprava a spoločnosť Eurovia obnovu priecestí ukončia do konca augusta.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...