Vyhľadávanie:

Cieľ zostal nezmenený – hrať finále

Cieľ zostal nezmenený – hrať finále

Hokejisti HC Košice odštartovali letnú prípravu už pod vedením novej trénerskej dvojice

V uplynulom týždni v utorok 9. mája 2017 sa po prvý raz po skončení sezóny 2016/2017 zišli hokejisti HC Košice na prvom tréningu. Začali letnú prípravu na nový extraligový ročník hokejovej Tipsport ligy 2017/2018. Privítal ich nielen nový prezident klubu HC Košice Július Lang, ale aj nová dvojica trénerov Milan Jančuška – Jerguš Bača.

„Máme pred sebou smelé ciele. Dvakrát po sebe sme sa neprebojovali do finále. Musíme to zmeniť. Snažíme sa zložiť veľmi dobrý hráčsky káder. Nevylučujeme hokejistov spoza oceánu, čo bude novinka v košickom tíme, prípadne hráčov z Fínska či zo Švédska. Chceme dať šancu aj našim odchovancom, ale v prvom rade chceme urobiť všetko preto, aby bolo v Steel aréne čo najviac divákov. Naše ciele sú agresívne, ambiciózne, chceme byť minimálne vo finále,“ poznamenal prezident HC Košice J. Lang.

Po nevydarenej uplynulej sezóne dôjde k podstatnej obmene kádra a vo funkcii generálneho manažéra klubu skončil aj Juraj Bakoš. V kádri je zatiaľ osemnásť hráčov, dvaja z nich Šedivý a Suja reprezentujú na MS v Nemecku a vo Francúzsku a Bicek s Nagyom sa pripravujú individuálne. Oficiálne ukončil svoju hráčsku kariéru 43-ročný Peter Bartoš, ktorý sa bude ako tréner venovať najmladším hokejistom.

Letná príprava na suchu potrvá do 30. júna, potom, aby nevyšli hráči z tempa, sa počas trojtýždňového voľna budú pripravovať samostatne. Druhú fázu letnej prípravy už na ľade začnú 24. júla. Na prvom tréningu sa objavilo 14 hráčov, medzi nimi aj tri nové posily. Zo Žiliny prišiel Václav Čížek. Ďalším je obranca Martin Bača. Tento rodák z Liptovského Mikuláša hral naposledy v pražskej Slávii a do tretice je to 21-ročný útočník Šimon Petráš, ktorý poslednú sezónu strávil v Skalici. Do letnej prípravy sa zapojili aj ďalší traja noví hráči a to útočník z majstrovskej Banskej Bystrice Petr Kafka a 21-roční Patrik Koyš z Martina a brankár Stanislav Škorvánek zo Žiliny. „Chceme, aby v tíme dostali viac priestoru ako po minulé roky ďalší mladí hráči. Máme ich na lane, ich príchody dotiahneme neskôr a voľné tri-štyri miesta budú aj pre hráčov zo zámoria či iných európskych krajín,“ uviedol tréner
M. Jančuška.

V rámci letnej osemtýždňovej prípravy hráči využijú nielen domáce prostredie a okolitú prírodu, ale absolvujú aj celodenné túry vo Vysokých Tatrách, zahrajú si futbal, basketbal, pôjdu na spinning a pod dohľadom špeciálneho trénera si vyskúšajú aj kickbox. Príprava  to bude teda pestrá a náročná.            

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...