Vyhľadávanie:

Čierne skládky

Čierne skládky

Rozrástli sa ako huby po daždi. Nestvorila ich však príroda, ale ľudská ľahostajnosť, pohodlnosť. Niektoré si ani nevšimnete. Skrývajú sa v krovinách, vo vysokej tráve. No nepotrvá dlho a neskorá jeseň ich odhalí v "plnej kráse". Lístie opadá, zelený porast zredne a budeme ich mať ako na dlani. Čierne skládky.

V okolí areálu našej spoločnosti, blízko oplotenia, sme ich pred časom, spolu s ekológmi z útvaru GM pre environment, objavili hneď niekoľko. Staré pneumatiky najrôznejších značiek a veľkostí, všakovaké rúry, nespočetné množstvá plastových fliaš vo vreciach, no i len tak, nahádzaných na kopách, staré železo, sutiny po búračkách, kopce z neurčitých, kedysi sypkých materiálov, gumové dopravné pásy, plastové vrecia... Ak by sme chceli spísať zoznam nepotrebných vecí, ktorých sa ktosi takto zbavil, povedzme to rovno, nezákonným spôsobom, bol by poriadne dlhý. Vinníka niet. Kým ho neprichytíte priamo pri čine a nemáte dôkazy, je len jediná možnosť ako sa nechcenej hromady kadečoho zbaviť. Odpratať ju na vlastné náklady. A keďže sa čierna skládka nachádza na vašom území, vy to aj urobiť jednoducho musíte. Na to je zákon.

Čierne skládky i náznaky ich zakladania sme objavili v blízkosti brán číslo jeden, tri, štyri i sedem, pri centrálnom prekladisku rúd, neďaleko šachty D1, ale aj na iných miestach. Viete o nejakých ďalších? Zavolajte nám do redakcie... Touto problematikou, ktorú U. S. Steel Košice prostredníctvom kompetentných z útvaru GM pre environment bude riešiť s príslušnými divíznymi závodmi alebo s orgánmi štátnej správy, sa budeme v niektorom z budúcich vydaní Ocele východu ešte zaoberať.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...