Vyhľadávanie:

Čo dokážu s kovom, ukážu na výstave

Čo dokážu s kovom, ukážu na výstave

Začal sa 5. ročník medzinárodného workshopu Inšpirácie v kove

Dielne Stredného odborného učilišťa hutníckeho v Košiciach - Šaci aj napriek letným prázdninám ožili v pondelok tohto týždňa mlaďou. Začal sa medzinárodný workshop U. S. Steel Košice - Metal Inspirations 2006. Podujatie organizuje už po piaty raz Fakulta umení TU v Košiciach a U. S. Steel Košice. Možnosť vyskúšať si prácu s kovom využilo štrnásť študentov piatich vysokých škôl a univerzít umeleckého zamerania zo Slovenska, Českej republiky a Maďarska spolu so svojimi profesormi.

Prvý kontakt s hutou absolvovali účastníci workshopu 21. augusta popoludní. Po oboznámení sa s výrobným programom železiarní si prezreli niektoré výrobné prevádzky v divíznych závodoch Oceliareň, Teplá valcovňa, Studená valcovňa, Zušľachťovne a Hutnícka druhovýroba. V podvečer sa stretli s Ľubomírou Šoltésovou z vonkajších vzťahov oceliarskej spoločnosti, ktorá ich informovala o podnikateľských aktivitách firmy. Súčasne mali možnosť bližšie sa navzájom spoznať a diskutovať o pripravených návrhoch na realizáciu počas workshopu. V dielach, ktoré počas tohto týždňa vytvoria za asistencie svojich pedagógov a pomoci majstrov odborného výcviku šačianskeho učilišťa, rezonuje téma automobilizmu.

Organizátori deväťdňového podujatia, končí sa 29. 8. 2006, pripravili pre účastníkov aj zaujímavý sprievodný program. Tematický zájazd za historickými a kultúrnymi pamiatkami Gemera, prehliadku kultúrnych pamiatok, múzeí a galérií v Košiciach i odborné diskusie. Tvorivá dielňa, tak ako aj po ostatné roky, vyvrcholí vernisážou diel mladých autorov. Uskutoční sa v pondelok 28. 8. 2006 v Galérii U. S. Steel Košice vo Vstupnom areáli USSK o 17. hodine.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...