Vyhľadávanie:

Čo ešte neviete o tohtoročnom Family Safety Day

Čo ešte neviete o tohtoročnom Family Safety Day

Myslíte si, že o programe tohtoročného podujatia Kde pracuje môj otec, moja mama? Family Safety Day, ktorý bude v predvečer MDD patriť hlavne našim deťom, a ktorý sme vám priblížili v mimoriadnom vydaní Ocele východu, už viete všetko? Mýlite sa. Atrakcií a zaujímavostí bude ešte viac. V minulom vydaní novín sme napríklad písali o našom kolegovi Milanovi Hučkovi z útvaru generálneho manažéra pre kvalitu, ktorý so svojimi priateľmi predvedie modely lietadiel, vrtuľníkov a koptérov. Dnes pripájame ďalšie zaujímavosti.

Veľkí i malí návštevníci určite nebudú sklamaní prítomnosťou policajtov Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach. Do areálu U. S. Steel Košice sa prídu predviesť príslušníci Dopravnej polície Krajského riaditeľstva, príslušníci Pohotovostného policajného útvaru a Pohotovostnej motorizovanej jednotky, ako aj policajti Odboru hypológie a kynológie Prezídia Policajného zboru Slovenskej republiky (takzvaná jazdná polícia). Názvy napovedajú, čo oceliarom predvedú. "Návštevníci budú vidieť motorové vozidlá rôznych značiek, policajné motorky s kompletným výstrojom, policajné kone, ktoré sú vycvičené pre prácu v dave, pri diváckom násilí a podobne a výstroj a výzbroj príslušníkov Policajného zboru, ako sú nepriestrelné vesty, ochranné prilby, ochranné štíty, rôzne druhy zbraní a útočných pušiek, pancierový - nepriestrelný štít a služobné putá, "obušok", "obrannú tyč" a iné," uviedol riaditeľ OPP KR PZ Košice Ľubomír Kopčo. Záujemcovia si budú môcť vyskúšať nepriestrelnú vestu, použiť policajný maják, ochrannú prilbu, výstroj a výzbroj príslušníkov Policajného zboru Slovenskej republiky.

Rušno bude aj v safety stane. Okrem výstavky osobných ochranných pracovných prostriedkov, ktoré si budete môcť vyskúšať, sa deti budú môcť v pracovných odevoch aj odfotiť. Pripravení budú profesionáli na ochranu zraku, ktorí vám odporučia, ako si oči chrániť. Nebudú chýbať praktické ukážky, ako aj simulácia zrakových porúch pomocou špeciálnych okuliarov. Budete môcť zistiť, ako sa prejavujú choroby oka - katarakta (šedý zákal), strabizmus (škúlenie), glaukóm (zelený zákal), rôzne zápalové ochorenia, diabetická retinopatia a mnohé ďalšie. Dozviete sa, ako možno týmto chorobám predchádzať. Potešia aj malé drobnosti v podobe výhry v súťaži. V stane bude po celý čas vystavený pohár majstrov hokejovej extraligy HC Košice, s ktorým sa budete môcť odfotiť. Podpisy hokejistov získate na popoludňajšej autogramiáde. Vyskúšať si budete môcť aj takzvaný adventure golf. Novinku zo svojho priestoru prinesie Športovo-zábavný areál na Alejovej ulici v Košiciach. Ide o variantu mini golfového ihriska, zmenšeninu klasického prírodného golfu, ktorý ponúka zábavu pre celú rodinu.

Radi by ste sa ešte prihlásili? Nuž, musíme vás sklamať. Všetky miesta sú už beznádejne obsadené. A ešte malé pripomenutie. Zvážte, či musíte prísť do areálu fabriky autami. Môžete mať problémy s parkovaním. Ako sme už niekoľkokrát avizovali, mestskou hromadnou dopravou sa do USSK a späť odveziete 31. mája zadarmo.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...