Vyhľadávanie:

Čo zostalo v bloku

Čo zostalo v bloku

Víťazmi boli všetci, ktorí na MMM prekonali sami seba

Odovzdávanie ocenení
Pani Phyllis Navettová, manželka prezidenta U. S. Steel Košice odovzdáva ocenenie víťazovi v maratónskom behu Adamovi Dobrzynskému, ktoré mu venovala firma.

Medzinárodný maratón mieru s napätím prežívali aj kolegovia a obchodní partneri U. S. Steel Košice. Nechýbali na tribúne a čas čakania si krátili i v blízkom Slovane. Hostiteľom bol J. R. Scherrbaum, viceprezident pre predaj a marketing, ktorý najlepším odovzdával aj ocenenia venované firmou. U. S. Steel Košice podporila košický maratón už po piaty raz a ako povedal viceprezident, robí a bude to robiť i naďalej rada. Poďakoval sa všetkým dobrovoľníkom, ktorí sa na príprave podujatia podieľali a bez ktorých by nebolo možné takúto veľkú akciu realizovať.

Medzi prítomnými sme v športovom zastihli aj viceprezidenta pre ľudské zdroje Miroslava Kiraľvargu so synmi. Najmladší spokojne oddychoval v kočíku, dvaja starší sa s otcom rozhodli zdolať maratónsku trať aspoň v jej desatine. Do cieľa dobehli spoločne. Zaujímalo nás, či viceprezident pred firemným behom trénoval. "Nejako špeciálne som netrénoval, možno preto som v prvej polovici trate aj na seba nadával." Prečo? "Nemyslel som si, že je to tak veľa," zasmial sa. A čo o rok? "O rok si to všetci zasa zopakujeme," vyhlásil rezolútne.

Potlesk prítomných zožal víťaz polmaratónu Miroslav Vanko, ktorý reprezentuje druhý rok Obal - Servis a behu sa dokopy venuje sedem rokov. "Mal som robiť na trati vodiča, vpredu som bol po štrnásty kilometer, potom som si bežal svoje," podelil sa s pocitmi bezprostredne po prevzatí ceny U. S. Steel Košice pre najlepšieho polmaratónca. Za svoje najväčšie úspechy považuje ôsme miesto na majstrovstvách Európy v behu na päť kilometrov v roku 1998 a deviate miesto na halových majstrovstvách Európy v roku 2000.

Predsavzatie zabehnúť najlepší čas vo funkcii premiéra vyšiel Mikulášovi Dzurindovi. Zlepšil sa oproti New Yorku i Londýnu a v cieli neskrýval radosť. Napriek únave ochotne odpovedal nielen na otázky zvedavých novinárov, ale rád sa pozdravil i s maratóncami z U. S. Steel Košice, s ktorými absolvoval nejeden beh. Nezabudol zdôrazniť, že v jeho osobe má košický maratón veľkého podporovateľa.

Na trati malo svojich zástupcov i Veľvyslanectvo USA v Bratislave. Ku cti Davidovi Noblesovi i Stendfordovi Owensovi slúži, že obidvaja prekonali sami seba. Prvý zdolal maratón a druhý polmaratón.

Najlepší čas spomedzi zamestnancov U. S. Steel Košice dosiahol Imrich Pástor z divízneho závodu Energetika, kde pracuje ako inšpekčný elektrikár v teplárni. Na svoj prvý maratón tak určite nezabudne. "Chcel som byť v prvej desiatke," prezradil trošku sklamane. Ale veď aj dvanáste miesto je krásne... Medzi prvými gratulantmi bol okrem J. R. Scherrbauma a manželky prezidenta U. S. Steel Košice P. Navettovej i generálny manažér pre energie a energetické médiá Vladimír Jacko, ktorý neskrýval hrdosť na kolegu a všetkým naokolo zvestoval, že je to energetik.

S napätím sa čakal príchod najstaršieho maratónca na trati. Rovnako ako vlani tento prívlastok patril Františkovi Zikešovi z Českej republiky. Sedemdesiatšesťročný vitálny muž z Frýdku - Místku absolvoval minulý víkend svoj 159. maratón. V Košiciach bežal po jedenásty raz. Dobehol za štyri hodiny a 31 minút. "Za mesiac nabehám približne 250 kilometrov. Behávam 3 - 4 krát do týždňa už dvadsaťpäť rokov. A čo mi dáva beh? Krásny pocit a všetko čo s tým súvisí. Pravdaže, musím tomu prispôsobiť aj svoju životosprávu. Nefajčím, pijem iba striedmo, sem - tam dobré vínko. Po celý život som zdravý." Veľkú podporu má aj vo svojej manželke, ktorá sa venuje diaľkovému plávaniu. Aj vo svojom veku si pán Zikeš udržiava nielen fyzickú, ale aj psychickú aktivitu. V minulosti učil na vysokej škole sociológiu a ekonomiku, stále sa venuje prekladateľstvu, tlmočí z nemčiny a angličtiny a pôsobí i ako súdny znalec. Nuž, môžeme iba závidieť alebo inšpirovať sa?

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...