Vyhľadávanie:

Ďakujeme všetci!

Ďakujeme všetci!

Skončil sa šiesty ročník letnej stáže vysokoškolákov v U. S. Steel Košice

Rozšíriť si rozhľad, porovnať teóriu zo školy s praxou, dobrý chýr od kamarátov, ktorí už internship absolvovali, spoznať nových ľudí, možnosť získať zamestnanie v košickej oceliarni, skúsiť, aké to je, byť súčasťou veľkej firmy, ba dokonca byť lepší ako spolužiaci... To sú len niektoré motivačné faktory, ktoré podnietili bezmála päťdesiat poslucháčov vysokých škôl a univerzít, aby namiesto prázdninovania venovali dva mesiace osobnému rozvoju v spoločnosti U. S. Steel Košice. Minulý týždeň v piatok, 31. augusta, sa účastníci letnej stáže rozlúčili s fabrikou. Bohatší o nové poznatky a zručnosti, ktoré získali vďaka rozvojovým aktivitám, ktoré pre nich skúsení manažéri vo firme pripravili. Či už to boli teambuildingy, stretnutia zamerané na prezentačné zručnosti, manažment času, manažérsku simuláciu, riešenie prípadovej štúdie, alebo prax na pracovisku či exkurzie výrobným tokom. Pre mnohých je takáto skúsenosť, ako sami priznávajú, na nezaplatenie.

Na stretnutí s generálnym manažérom pre rozvoj a servis ľudských zdrojov Milanom Polčom, vedúcim odboru Vzdelávanie a rozvoj Karolom Gordiakom i ďalšími kolegami z úseku SLZ netajili, čo sa im vyslovene páčilo. Starostlivosť, ktorej sa im dostalo, prístup ľudí, s ktorými sa vo fabrike pracovne stretávali, prijatie, ktorého sa im od dočasných kolegov na pracovisku dostalo, ale i kolektívny duch, ktorý tam vládol. "Musíme sa poďakovať za perfektný prístup, pripravili ste to veľmi dobre. Ďakujeme všetci!" nechal sa počuť za ostatných Martin Trojan, poslucháč Hutníckej fakulty TU Košice, ktorý naberal skúsenosti v divíznom závode Teplá valcovňa.

Na záverečnom stretnutí si každý zo študentov prevzal z rúk GM pre rozvoj a servis ľudských zdrojov M. Polču osvedčenie o úspešnom absolvovaní letnej stáže v U. S. Steel Košice. "Letná stáž, ktorej šiesty ročník sa práve končí, je pre vás i pre nás dôležitá z dvoch hľadísk," prihovoril sa vysokoškolákom. "Na jednej strane vám umožňuje zistiť, ako to, čo ste sa naučili v škole, vyzerá priamo v praxi, na druhej strane sme chceli my, vo firme, spoznať mladých talentovaných študentov, ktorí sa môžu v budúcnosti stať zamestnancami spoločnosti. Určite sa s viacerými z vás ešte stretneme."

Piatkový večer, ako sa už stalo zvykom, patril neformálnemu stretnutiu stá­žistov s topmanažérmi košickej oceliarne.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...