Vyhľadávanie:

Dali sme dokopy rekordných 110 354 korún!

Dali sme dokopy rekordných 110 354 korún!

"Kto chce, prispeje. Ja nejakou tou korunkou podporujem túto zbierku každý rok. Doma mám pripnutých na poličke už deväť kvietkov, teraz k nim priložím desiaty," úchytkom nám prezradila pani Katarína z divízneho závodu Expedícia, náhliaca sa na rannú zmenu. Bol piatok, 11. apríl, Deň narcisov, krátko po piatej hodine ráno. "Bude stačiť päťdesiatka?," opýtal sa ďalší z hutníkov aktivistiek košickej pobočky Ligy proti rakovine, ktoré spolu s dobrovoľníkmi z radov košických oceliarov, so šerpou na klope kabátov, "operovali" na hlavnej vrátnici. A nielen tam. Ďalšie dvojice mohli železiari stretnúť vo vstupnom areáli, na vrátniciach pri valcovniach i Oceliarni.

"Každá korunka sa zíde," konštatovala pani Mária, bývalá hutníčka, ktorá sa do organizovania zbierky zapája pravidelne už niekoľko rokov. Sama, rovnako ako jej spoločníčky, "okúsila" príchuť nebezpečnej choroby. Vystrábila sa z nej. Vďaka sile, odvahe i nádeji... Deň narcisov je jej srdcovou záležitosťou. Rovnako to cítia aj ďalšie aktivistky, členky klubu Viktória, ktorý združuje ženy s diagnózou rakovina prsníka. Boj proti nej sa stal už prirodzenou súčasťou ich života...

Pomoc pri najväčšej celoslovenskej verejnej zbierke, ktorej výťažok je určený na podporu programov a projektov Ligy proti rakovine, ochotne ponúkli i hutníci.

Annamária Tothová i Roman Jesenský už od skorého rána rozdávali ľuďom s dobrým srdcom žlté kvietky nádeje, pokladničky, označené evidenčným číslom, sa napĺňali. Najmä dvadsiatkami, ale i stovkami a tisíckorunáčkami. Pred vstupom do hlavnej administratívnej budovy oslovovali hutníkov prichádzajúcich do práce manželky topmanažérov U. S. Steel Košice - Kathleen Babcoková a Beáta Pitoráková. Obe sa dobrovoľníckym aktivitám venujú už niekoľko rokov. Napríklad manželka prezidenta U. S. Steel Košice K. Babcoková, ako nám prezradila, organizuje v USA, okrem iného, charitatívny beh pre bezdomovcov, na ktorom sa zúčastňuje vyše tristo ľudí, B. Pitoráková je účastníčkou viacerých dobrovoľníckych a charitatívnych podujatí. Aj takých, ktoré organizujú iné subjekty. Deň narcisov považuje, konštatovala, za záslužnú aktivitu. Je potrebná pre chorých ľudí. "Verím, že bude úspešná," nechala sa počuť.

"Tejto zbierke akosi verím viac, než ľuďom, ktorí vás s prosbou o príspevok pre tú či onú organizáciu oslovia len tak na ulici," povedala nám pani Irena, ktorá krátko predtým vhodila do pokladničky stokorunovú bankovku. "Nech sa vám darí!", zaželala vchádzajúc do polikliniky našim dobrovoľníkom.

Darilo sa. Hutníci sú skrátka skvelí. Prekročili sme stotisícovú hranicu! Vyzbierali sme 110 354 korún. "Poďakujte sa, prosím, všetkým zamestnancom za ich krásnu finančnú pomoc neznámym ľuďom, ktorí bojujú so zákernou chorobou, a tiež dobrovoľníkom, ktorí pri zbierke pomáhali," odkazuje štedrým hutníkom pani Mária z klubu Viktória...

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...