Vyhľadávanie:

Ďalší Košičan v NHL

Ďalší Košičan v NHL

To, čo sa v posledných dňoch v hokejových kruhoch a medzi fanúšikmi iba šuškalo, v pondelok sa stalo skutočnosťou. Odchovanec košického hokeja, útočník extraligového tímu HC Košice Vladimír Dravecký podpísal dvojročnú dvojcestnú zmluvu s tímom NHL Los Angeles Kings. O záujme tímu z NHL sa Dravecký dozvedel ešte počas semifinálovej série s Duklou Trenčín.

Ako informoval denník Šport, najprv ho kontaktoval Oto Hačšák, ktorý pracuje pre Los Angeles Kings ako skaut, neskôr jeho zmluvu doťahovali agenti Aleš Volek a Marcel Sakáč mladší. "Som veľmi šťastný, že sa mi naskytla možnosť podpísať zmluvu so spomínaným klubom a to aj napriek tomu, že v minulosti ma nedraftoval žiadny klub NHL," povedal Vladimír Dravecký a dodal: "Som pripravený na všetko, teda hrať aj vo farmárskom tíme, keby som sa v letnom kempe neprebojoval do prvého mužstva." Počas semifinálovej série play-off medzi Košicami a Trenčínom sa na Slovensko prišiel pozrieť na Draveckého aj generálny manažér Los Angeles Kings Dean Lombardi. Pochvaľoval si štýl hry 22-ročného hráča, najmä jeho dravosť, agresivitu, tvrdosť, výbornú korčuliarsku techniku i priamy ťah na bránku. Dôležitý bol pre neho poznatok, že Dravecký je ochotný na sebe pracovať, neustále sa v hre zlepšovať a v hokeji niečo dosiahnuť.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...