Vyhľadávanie:

Ďalšie investície do ekológie

Ďalšie investície do ekológie

Minulý týždeň zástupcovia U. S. Steel Košice a VOEST-ALPINE Industrieanlagenbau GmbH(VAI) z rakúskeho Linzu podpísali zmluvu týkajúcu sa veľkého investičného projektu na nové zariadenie pre primárnu oceliarsku časť výroby. Spoločnosť VAI dodá inžiniering, vyrobí a nainštaluje zariadenie pre primárne, ako aj sekundárne odprášenie Oceliarne č. 1. Toto zariadenie bude zahrňovať najnovšie technológie pre dva nové konvertory a bude prevádzkované ako súčasť systému zachytávania a chladenia plynov, ktoré podstatne zníži emisie produkované pri výrobe ocele.

"Tento projekt je veľkou investíciou do oceliarní a je určený na zosúladenie štandardov kvality ovzdušia so slovenskou legislatívou," povedal Christopher J. Navetta, prezident spoločnosti U. S. Steel Košice. "Je to ďalší krok v zlepšovaní kvality ovzdušia pre našich zamestnancov, mesto Košice a okolitý región".

Podpisu zmluvy sa zúčastnil Gerhard Falch, prezident a predseda predstavenstva spoločnosti VAI, ktorý povedal: "Spoločnosť VAI je hrdá na to, že si ju firma U. S. Steel Košice zvolila na dodávku technológií a zariadení pre tento kľúčový projekt. Počas roka 2003 bola spoločnosť VAI vybraná na dodávku oceliarskych konvertorov a teraz pre dodávku ďalších zariadení, čo je opätovným dôkazom technických schopností VAI. Tešíme sa na spoluprácu s U. S. Steel Košice na tomto dôležitom ekologickom projekte."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...