Vyhľadávanie:

Darčeky z Podolínca

Darčeky z Podolínca

Deti z detského domova mysleli na železiarov aj v tomto roku

O šikovnosti detí z Detského domova Sv. Klementa Hofbauera v Podolínci sme sa mohli presvedčiť už vlani, keď svojimi drevenými anjelikmi vyzdobili stromčeky prianí. Aj v tomto roku nás potešia vianočnými ozdobami, ktoré vyčarovali vo svojich dielňach. Minulý týždeň k nám "priplávali" rybky z textilu s gombíkovými očami, nechýbajú drevení anjelici, inšpirujúco pôsobia kvety z čierneho korenia nalepené na stužkách, či pomaranče - stromčeky, v ktorých sú pozapichované klinčeky. A tá vôňa ...

Domov má kapacitu pre 68 detí, teraz ich tam žije 66 v šiestich rodinných bunkách. Stará sa o ne trinásť gazdín a pätnásť vychovávateľov. Aj keď deti nie je ľahké upútať, až na šesť sú všetky mentálne postihnuté, možno však s nimi pracovať a dosahovať pri tom dobré výsledky. Chce to len trpezlivosť a odbornosť vychovávateľov. Práve tvorivé dielne, ktoré sú priamo v suteréne domova, sú na to ideálnym miestom.

Detský domov v Podolínci obdarovala U. S. Steel Košice v predminulom roku. Oceliarsku spoločnosť a dobrých ľudí v nej si pamätajú a odvtedy pre nich na Vianoce vyrábajú malé darčeky. Tie, ktoré pripravovali počas uplynulých dvoch mesiacov, sa dostali do vianočného stánku na Hlavnej a za symbolický príspevok do zbierky môžu byť vaše. Vyzbierané peniaze poputujú k neziskovým organizáciám, ktoré budú prezentovať svoju činnosť práve vo vianočnom stánku U. S. Steel Košice.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...