Vyhľadávanie:

Dážď presunul šampionát na nedeľu

Dážď presunul šampionát na nedeľu

Na VII. ročníku tenisových majstrovstiev manažérov U. S. Steel Košice vo štvorhre po štvrtý raz dominovali Maďar s Bolfom

Tradične v sobotu zvykneme organizovať na antukových dvorcoch v Mestskom parku tenisový šampionát manažérov vo štvorhre. V sobotu, 7. júna, však ráno ešte výdatne pršalo a tak dvorce boli pod vodou. Organizátori sa s hráčmi dohodli na zmene termínu a namiesto soboty sa hralo v nedeľu. Ale do bojov už nezasiahlo 26 prihlásených dvojíc, ale v štyroch skupinách bojovalo iba 19 dvojíc. Hralo sa na jeden set do šesť s prípadným tajbrejkom. Šestnásť najlepších dvojíc postúpilo do základného pavúka, kde sa už hralo vylučovacím systémom.

Podľa predpokladov v skupinách si najlepšie počínali favorizované dvojice, ktoré už roky hrávajú spolu a to bolo vidieť aj na ich súhre. V A skupine boli bez prehry Bolf s Maďarom, v B skupine si suverénne viedli Fabián so Šoltýsom, C skupinu vyhrali Benko s Vrlákom, v E skupine s plným počtom bodov postúpili Kotora s Parnahajom a v E skupine zostali ďalšie tri dvojice na štíte Kundisa s Uličným. A práve títo víťazi skupín hravo prechádzali cez svojich súperov až do záverečných bojov o medaily. Zo skupín sa medzi 16 najlepších dvojíc neprebojovali Bačovčin s Bohušom, Macák s Horňákom a Vranay s Kozejom.

Vo štvrťfinále sa potom stretli: Fabián, Šoltýs - Kováč, Štofka 6:0, Kisty, Palai - Kvaska, Tóth 7:6, Kotora, Parnahaj - Mikolaj, Hodermarský 6:0, Bujnovský, Novák - Benko, Vrlák 4:6, Bolf, M. Maďar - Kapák, Pavúr 6:0, Kráľ, Smejkal - Chok, P. Maďar 3:6, Magic, Maguľák - Poloha, Potočňák 6:1, Križičko, Rusič - Kundis, Uličný 3:6. Osemfinále: Fabián, Šoltýs - Kisty, Palai 6:2, Kotora, Parnahaj - Benko, Vrlák 7:5, Bolf, M. Maďar - Chok, P. Maďar 6:2, Magic, Maguľák - Kundis, Uličný 2:6. Semifinále: Fabián, Šoltýs - Kotora, Parnahaj 6:2, Bolf, M. Maďar - Kundis, Uličný 7:5.

Podobne ako vlani, aj v tomto roku si titul majstra vybojovali úradujúci majstri Juraj Bolf a Miroslav Maďar, ktorí na turnaji ani raz neprehrali a vo finále zdolali dvojicu Tibor Fabián, Michal Šoltýs 6:3. V zápase o 3. miesto bez boja zvíťazila dvojica Kotora, Parnahaj (skreč), keď Kundis s Uličným na zápas nenastúpili a odsunuli sa v konečnom poradí na 4. miesto. Na 5. mieste skončili Benko s Vrlákom a 6. priečku obsadila dvojica Magic - Maguľák.

Cenné trofeje a medaily za umiestnenie na prvých troch miestach najlepším dvojiciam odovzdal viceprezident pre ľudské zdroje Martin Pitorák. Ako po iné roky, aj v tomto roku sa víťazi šampionátu USSK zúčastnia na VIP turnaji v sobotu, 14. júna predpoludním, v rámci vyvrcholenia challengerového turnaja ATP série Steeler Cup na dvorcoch Aničky v Košiciach.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...