Vyhľadávanie:

Dážď vystriedala páľava

Dážď vystriedala páľava

Dobrovoľníci splnili sľub a vrátili sa do Čermeľa dokončiť rozrobenú prácu

Tohtoročné dni dobrovoľníkov sprevádzalo od začiatku nevľúdne počasie, keď organizátorom robil starosti neutíchajúci dážď. Obzvlášť komplikovanú situáciu zažívali v subjektoch, kde počítali s prácami v exteriéri a nemali dostatok krytých priestorov. Takým bola aj Detská historická železnica, ktorá patrí k obľúbeným miestam našich dobrovoľníkov. Výdatné zrážky poslali v sobotu 16.mája domov väčšinu hutníkov a zostala len hŕstka chlapov. Pomohli s prácami „pod strechou“, ktoré vyžadovali odborné zručnosti. Železiari vtedy prisľúbili, že sa do Čermeľa vrátia a dokončia, čo si predsavzali.

A tak sa aj stalo. Dobrovoľníci sľub dodržali a na detskú železničku prišli v náhradnom termíne – v sobotu 25. júna. Do Čermeľa meralo cestu aj napriek tentoraz extrémne vysokým teplotám 25 (!) hutníkov. Boli medzi nimi Pavel Babej, Alena Bendičáková, Erika Bibenová, Marek Blaško, Jana Brunovská, Libuša Duháňová, Marián Fecko, František Gregor, Pavol Hvižďák, Eduard Kandík, Ivan Kohútek, Vlastislav Kopčík, Vjačeslav Kupko, Marián Kušnirák, Vladimír Molčák, Igor Molnár, Ľuboš Nežník, Adriana Slotová, Rastislav Šelepský, Dušan Šípka, Jaroslav Takáč, Marta Valentínová, Adam Weisz, Ján Zádorožný a Róbert Žihlavník.

Interiér vystriedal exteriér, pra­cova­lo sa takmer po celom úseku d­et­­­­­­s­­­k­ej železničky. Prácu sužovala veľká páľava, no aj napriek nej dobrovoľníci všetko zvládli. Tentoraz čistili trať od náletových drevín, vytrhávali burinu v koľajisku a premaľovali návestidlá a most. Za svoju prácu i za to, že prišli nezištne pomôcť druhýkrát, sa im v mene celého tímu poďakoval riaditeľ detskej železnice Ľubomír Lehotský.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...