Vyhľadávanie:

DDP Stabilita získala licenciu

DDP Stabilita získala licenciu

"Doplnková dôchodková poisťovňa Stabilita získala licenciu na doplnkovú dôchodkovú spoločnosť. Povolenie na vznik a činnosť doplnkovej dôchodkovej spoločnosti s obchodným názvom STABILITA, d.d.s., a.s., jej udelila Národná banka Slovenskej republiky v súlade s ustanovením zákona č. 650/2004 o doplnkovom dôchodkovom sporení v znení neskorších predpisov na sklonku minulého roka. Rozhodnutie sa stalo právoplatným 6. decembra 2006.

"Doplnková dôchodková poisťovňa Stabilita," informoval nás jej generálny riaditeľ Marián Štofko, "tak splnila všetky podmienky, ktoré ukladá zákon o doplnkovom dôchodkovom sporení a po udelení licencie teda už nič nebráni tomu, aby bol celý transformačný proces, na dokončení ktorého pracujeme, úspešne zavŕšený. Národná banka SR už odobrila aj nový dávkový plán a schválila základné materiály, akými sú napríklad stanovy spoločnosti, finančný plán či štatúty jednotlivých fondov. Podali sme už aj žiadosť o zápis do obchodného registra."

Nový subjekt - STABILITA, d.d.s., a.s., ako dodal Marián Štofko, začne svoju činnosť 1. apríla tohto roku. "Pre našich doterajších klientov a tých, ktorí sa rozhodnú stať sa poistencami DDP Stabilita do 31. marca 2007, to neznamená nejaký zásadný zásah do ich práv. V zmysle zákona musíme zaručiť, že všetky ostanú zachované. Pre poistencov, ale aj tých, ktorí už mali priznané dôchodky bez rizika dožitia, platí a bude platiť aj po 1. apríli 2007, starý dávkový plán podľa dohodnutých pravidiel. Samozrejme, pokiaľ sa sami nerozhodnú prejsť na nový systém. V priebehu najbližších mesiacov budeme každého z našich klientov písomne informovať o transformačných zmenách podrobnejšie."

Najneskôr v marci tohto roku dostanú poštou poistenci DDP Stabilita, ako už býva zvykom, výpisy z osobných účtov spolu s informáciou o zhodnotení vkladov za rok 2006. Ďalšie výpisy, za prvé tri mesiace tohto roku, teda do dátumu vzniku nového subjektu - STABILITA, d.d.s., a.s., prídu na ich adresy v apríli až máji.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...