Vyhľadávanie:

Debata nielen o tom, ako sa pripraviť na pohovor do zamestnania

Debata nielen o tom, ako sa pripraviť na pohovor do zamestnania

Firemní hovorcovia medzi študentmi Technickej univerzity v Košiciach

Všade sa hovorí o nižšej kvalite absolventov vysokých škôl, nízkej úrovni školstva či podvyživenom vzdelávaní. Sme radi, že s našimi absolventmi takéto skúsenosti zamestnávatelia nemajú. Čo by sme však mohli zlepšiť, to sú prezentačné a komunikačné schopnosti našich študentov. V spolupráci s U. S. Steel Košice sa podarilo vďaka hovorcovi spoločnosti Jánovi Bačovi, za čo mu srdečne ďakujeme v mene všetkých študentov, zorganizovať začiatkom apríla pre poslucháčov hutníckej fakulty a fakulty umení našej alma mater komunikačný workshop. Na stretnutí odzneli zaujímavé témy s následnou diskusiou.

Jozef Marko (mesto Košice) vystúpil s prednáškou Kríza ako príležitosť 20. výročie tragédie vo VSŽ, Ján Bača (U. S. Steel Košice) hovoril na tému Načo je nám etika, Michaela Karaffová (Dopravný podnik mesta Košice, akciová spoločnosť) sa zaoberala komunikáciou ekologickej dopravy v Košiciach, Andrea Danihelová (Východoslovenská energetika RWE Group) témou Zodpovedný partner komunity a Barbora Ruščin (T-Systems Slovakia s.r.o.) komunikáciou zmeny.

Dojmy účastníkov workshopu reprezentujú aj nasledujúce vyjadrenia.

Ing. Martina Laubertová, PhD.: "Môj dojem zo stretnutia bol veľmi pozitívny. Páčilo sa mi, akí spontánni a priateľskí boli hovorcovia jednotlivých spoločností, hlavne ako pohotovo a úprimne odpovedali na otázky študentov. Pred samotným stretnutím som si všímala ich vystúpenia v televízii alebo čítala ich vyjadrenia v médiách. Rozprávať sa s nimi bolo o to zaujímavejšie. Najviac ma zaujala hovorkyňa spoločnosti T-Systems Slovakia s.r.o., Barbora Ruščin, jej odpovede na naše otázky a jej názory sa najviac približovali slovníku a názorom študentov. Hovorcovia poradili študentom pri príprave na pohovor do zamestnania. Študentov zaujímali odpovede aj na také otázky ako: Stalo sa vám niekedy, že ste boli zaskočení otázkou novinára? Máte nejakú zaužívanú frázu, ktorú používate pri odpovediach s médiami? Ako ste sa dostali k tejto profesii? Aké máte vzdelanie? Som rada, že takéto stretnutie bolo zorganizované na pôde hutníckej fakulty a že na jednom mieste sa stretli hovorcovia takých významných spoločností. Pevne dúfam, že študenti si z tohto stretnutia odniesli kopec pozitívnych dojmov a rád."

Adriana Filčáková, študentka 2. ročníka inžinierskeho štúdia na hutníckej fakulte: "Prednáška s hovorcami spoločností bola určite veľkým prínosom pre každého študenta, keďže sme sa dozvedeli, ako to vo firmách na pohovoroch funguje. Pre mňa najcennejšou radou zo stretnutia, ktorú si budem dlho pamätať je: "Svoje negatívne vlastnosti pri rozhovore využiť vo svoj prospech." Verím, že takéto prednášky sa budú na našej fakulte konať častejšie."

Jakub Klimko, študent 2. ročníka hutníckej fakulty: "Musím konštatovať, že pre nás hutníkov to bola netradičná prednáška a veľa z nás nevedelo, čo presne si z nej máme odniesť, ale ja ju hodnotím veľmi pozitívne. Bolo zaujímavé sledovať prejav hovorcov a tiež sme získali rady, ktoré môžeme využiť pri pracovných pohovoroch. Budúci týždeň sa zúčastním pohovoru na absolvovanie letnej stáže v spoločnosti U. S. Steel Košice a tieto ich rady využijem aj tam. Dúfam, že mi pri pohovore pomôžu."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...