Vyhľadávanie:

Deň plný práce a hier

Deň plný práce a hier

Kontakty košickej oceliarskej spoločnosti a Detského domova sv. Klementa Hofbauera v Podolínci trvajú už niekoľko rokov. Nestretávame sa iba v čase Vianoc pri stromčeku počas obdarúvania alebo v charitatívnom stánku U. S. Steel Košice, ale naši manažéri aj na ľadovej ploche pri vzájomných hokejových zápasoch. Pred niekoľkými dňami prijala pozvanie obyvateľov domova Mary Rintoulová, manželka prezidenta U. S. Steel Košice. Deti jej chceli ukázať, ako vyzerá ich obyčajný deň, čo robia od rána do večera, ako sa učia, pracujú i zabávajú. Návšteva sa uskutočnila na pozvanie riaditeľa detského domova Štefana Straku v piatok 11. mája 2012.

Stretnutiu, ktoré sa nieslo v duchu "spoznajte nás tak, ako nás nepoznáte", žičil i krásny slnečný deň a tak sa všetky plánované aktivity mohli uskutočniť. Po športových súťažiach v areáli detského domova sa malí i veľkí presunuli k chatke detského domova za mestom, ktorú si postavili z peňažného daru neznámej darkyne. Drevený domček stojí v ovocnom sade, ktorého časť majú Podolínčania v starostlivosti. Deti pri čistení sadu a ošetrovaní stromov nadobúdajú pracovné návyky a zároveň tu trávia aj voľné chvíle a oddychujú. Košičania sa mohli pokochať krásnym výhľadom na okolie a zažiť aj spoločné opekanie dobrôt na ohni.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...