Vyhľadávanie:

Deň plný zábavy a skvelých výkonov

Deň plný zábavy a skvelých výkonov

Šiesty ročník podujatia Rodiny športujú prilákal na Alejovú vyše tristo hutníkov

Súťažný duch a dobrá nálada charakterizovali všetkých železiarov, ktorí merali v sobotu 11. augusta cestu do Športovo-zábavného areálu na Alejovej ulici v Košiciach. Tí, čo prišli, určite neľutovali. Spoločnosť U. S. Steel Košice pripravila pre svojich zamestnancov v rámci šiesteho ročníka podujatia Rodiny športujú mnoho atrakcií a pútavý sprievodný program.

"Dobré ránko! My tu máme premiéru," pozdravil sa vysokopeciar Tibor Bodnár, jeden z prvých, ktorí sa v sobotu zaregistrovali. "Prišiel som s manželkou a dcérou. Vybrali sme si nenáročnú disciplínu, šípky," prezradil s úsmevom a dodal, že nielen rád športuje, ale i pomáha druhým. Dokazuje to jeho pravidelná aktívna účasť na dobrovoľníckych dňoch.

S pribúdajúcim časom sa začal športový areál na Alejovej zapĺňať ďalšími železiarmi. Prišli nové, ale aj staré známe tváre, dokopy vyše tristo. Neraz bolo počuť: "Nazdar, aj vy ste tu? Tú prehru z minulého roka vám teraz vrátime," vtipne sa podpichovali podaktorí oceliari. Organizátori pre všetkých pripravili rodinné zápolenia vo futbale, stolnom tenise, šípkach a zumbe. Oproti minulému ročníku vypadol zo súťažných disciplín iba basketbal, ktorý nahradila nová atrakcia, jazda na segwayi.

V rámci sprievodného programu nechýbali prezentácie na tému bezpečnosť - ukážky nehorľavých odevov používaných v U. S. Steel Košice, hasičskej techniky, ale aj kurz prvej pomoci, či dopravná výchova, ktorú viedli samotní muži zákona. Deti sa mohli vyblázniť aj pri hraní speed bedmintonu, pétanque a čakalo na nich aj niekoľko stanovíšť, na ktorých súťažili o sladké dobroty. Fanúšikov hokeja istotne potešila prítomnosť hráčov HC Košice Gabriela Spilara, Michala Šedu a Petra Slimáka, ktorí všetkým záujemcom rozdali autogramy.

Rodinným športovým duelom predchádzalo slávnostné otvorenie v miestnom amfiteátri. Kultúrny program odštartovala pôsobivým vzdušným tancom mladá umelkyňa Ariadna. Po nej z pódia privítali všetkých športovo naladených železiarov s rodinami riaditeľ Vonkajších vzťahov USSK Ján Bača a zástupca generálneho manažéra pre bezpečnosť a hygienu USSK Róbert Meitner. Potom sa predviedli karatisti zo športového klubu Shotokan a úvodnú časť kultúrneho programu zakončili tanečníci z DS - Studia.

Úderom desiatej hodiny sa začalo športovať. "Prihraj!," bolo počuť z futbalového ihriska, kde prebiehal napínavý zápas medzi Mihalovičovcami a Eškutovcami. Stretnutie bolo napínavé do poslednej sekundy, okorenili ho góly i červená karta.

Obďaleč na hokejbalovom ihrisku sa cvičilo v rytme zumby. Medzi súťažiacimi dominovali prevažne mamičky s deťmi, no nechýbali ani dievčatá a chlapci z Detského domova na Uralskej ulici v Košiciach, ktorí nakoniec získali aj jednu z cien. Pozornosť pútala i najmenšia súťažiaca Kimi Mela Rusičová, ktorej rodičia patria k pravidelným návštevníkom podujatia.

Každoročne na Alejovej môžete stretnúť aj Mariána Kušniráka z útvaru Riaditeľa pre inžiniersko-technické služby. S manželkou a dvoma dcérami súťažili v šípkach. Táto obľúbená disciplína sa tešila veľkej popularite aj tento rok. Niektorí súťažiaci trénovali hody šípkami aj doma. "Dcéry si zavesili elektronický terč v detskej izbe. Dúfam, že sa im bude dnes dariť," povzbudivo povedal o svojich ratolestiach Stanislav Polomský z DZ Mechanika.

"Pod strechou" sa zápolilo aj v stolnom tenise. Za zeleným stolom bojovali proti sebe aj mamy Soňa Hlaváčová s dcérou Patríciou a Alžbeta Bombová s Monikou. Z víťazstva 2:0 sa napokon v tomto zápase tešila prvá dvojica.

Veľkú popularitu si na tohtoročnom podujatí Rodiny športujú získal segway. Táto "zábavka", ktorá sa k nám rozšírila z USA, si našla mnoho obdivovateľov z radov detí, ale aj ich rodičov. Malé elektrické dvojkolesové vozidlo "prevetral" i Richard Karafa. "Bolo to dzivé!" príznačne zhodnotil svoju jazdu a nabádal kamarátov, aby si to vyskúšali tiež. Nemusel ich dlho presviedčať...

O štrnástej už bolo dobojované, ostávalo len vyhlásiť víťazov. Predtým sa však opäť v kultúrnom programe predviedla Ariadna a tanečníci z DS Studia. Za zvukov fanfár a potlesku potom vyhodnotili najlepších v jednotlivých disciplínach. Na podujatie sa určite oplatilo prísť i Mariánovi Kušnirákovi, ktorý sa stal šťastným výhercom špeciálnej ceny - autochladničky. Vydarené podujatie zakončila svojim vystúpením známa košická speváčka Karolína Majerníková.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...