Vyhľadávanie:

Desaťročia práce pre firmu si zaslúžia obdiv i uznanie

Desaťročia práce pre firmu si zaslúžia obdiv i uznanie

Začali sa stretnutia manažmentu spoločnosti U. S. Steel Košice s jubilantmi

Mnohí z nich stáli pri zrode fabriky, pomáhali ju budovať a rozvíjať, odpracovali v nej desaťročia. Na ich oddanosť firma nezabúda. Aj preto sa stretnutia s dlhoročnými zamestnancami spoločnosti stali tradíciou. Jubilanti z divíznych závodov Koksovňa, Vysoké pece, Oceliareň a Radiátory a rúry prijali minulý týždeň v piatok, 17. októbra, ako prví pozvanie vedenia spoločnosti U. S. Steel Košice a jej prezidenta Georgea F. Babcoka na slávnostný večer, ktorý bol spojený s udeľovaním ocenení za dlhoročnú prácu pre spoločnosť. Prevzali si ich tí, ktorí svojmu povolaniu ostali verní 30, 35, 40 i viac rokov.

"Pracovať pre jednu spoločnosť toľké roky si zasluhuje obdiv a vďaku," prihovoril sa bezmála dvom stovkám jubilantov a ich životným partnerom prezident U. S. Steel Košice George F. Babcoke. "Zvlášť ak ide o oceliarsku firmu. Uznanie si zaslúžia i vaše rodiny. Ich podpora bola veľmi dôležitou súčasťou úspechov našej spoločnosti, o ktoré ste sa pričinili. Môžete byť na to všetci právom hrdí." Oslávencom zaželal veľa zdravia, šťastia a úspechov v ďalšej práci. Gratuláciu k pracovnému jubileu pridal i predseda Rady odborov OZ METALURG Mikuláš Duľa.

Kým strieborné medaily za vernosť firme, spolu s ďakovným listom prezidenta, si služobne "mladší" jubilanti prevzali už pri vstupe do slávnostne vyzdobenej sály, muži, ktorí v podniku odpracovali 40 rokov a ženy, ktoré odpracovali 35 rokov a viac, si zlaté plakety spolu s náramkovými hodinkami prevzali priamo na pódiu. Všetkým srdečne zablahoželali G. F. Babcoke, viceprezident pre ľudské zdroje Martin Pitorák, generálny manažér pre finálnu výrobu Thomas Kevin. Pridali sa aj generálny manažér pre prvovýrobu James Gray, manažéri jednotlivých divíznych závodov a odborári.

Mimoriadne výnimočné bolo stretnutie s manažmentom firmy pre Štefana Orosa. Práve v deň jeho konania, 17. októbra, uplynulo presne štyridsať rokov odvtedy, čo po prvý raz prekročil brány košických železiarní. "Začínal som ako mechanik meracích prístrojov v bývalom závode 08, v Energetike," vracia sa do minulosti. "Pracoval som v montážnej skupine, na starosti sme mali celý podnik. Poznám ho teda od piky... Túto profesiu som vykonával dvadsaťsedem rokov, teraz pôsobím v divíznom závode Koksovňa, na starosti mám vstupnú i výstupnú kontrolu kvality surovín..." Vraví, že vo fabrike zažil všeličo. Boli dobré i zlé časy. Zmätky v šesťdesiatom ôsmom, problémy, ktoré firmu kvárili koncom deväťdesiatych rokov. A teraz? "Usudzujem, že človek má väčšiu istotu než voľakedy." Prezrádza, že do dôchodku mu ostáva ešte desať mesiacov. Teší sa naň, nudiť sa rozhodne nebude. Dom, záhrada i vnúčatá mu voľný čas bohato vyplnia.

Na svoje začiatky vo fabrike i na tridsaťpäťročnú robotu si krátko zaspomínal aj Jozef Gbúrik, vedúci prevádzky výroba koksu VKB3. A čo považuje za najmarkantnejšiu zmenu v živote firmy? "Poviem otvorene. Vstup U. S. Steel do železiarní. Veľa sa toho za tých osem rokov zmenilo. K lepšiemu." Kvituje, že dostal príležitosť dvakrát pracovne pobudnúť v amerických prevádzkach. Ako expert na koksárenské batérie v Clairtone a Gary Works...Spolu s Jánom Lelkom, vedúcim oddelenia technológia prevádzky Radiátory DZ Radiátory a rúry dostal pri príležitosti Dňa baníkov, geológov, hutníkov a naftárov vyznamenanie Ministerstva hospodárstva SR. Za vernosť, obetavosť, vynikajúcu prácu a kvalitné plnenie pracovných úloh. Na slávnostnom večere im k tomuto oceneniu zablahoželali aj prezident spoločnosti G. F. Babcoke a ďalší topmanažéri firmy.

Jubilujúcim hutníkom sa o dobrú náladu postaralo vystúpenie populárneho Drišľaku i detského folklórneho súboru Čarnička. Do tanca hrala skupina Maršal.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...