Vyhľadávanie:

Detská železnica opäť očakáva pomoc hutníkov

Detská železnica opäť očakáva pomoc hutníkov

Vedeli ste, že vlani sa košickou detskou železnicou odviezlo viac než 40 000 ľudí? Občianske združenie, ktoré zastrešuje jej prevádzku, má s ňou ďalšie rozvojové plány. Jeden z nich – postaviť novú budovu na nástupišti v Čermeli, je už takmer splnený. Bude v nej čakáreň pre cestujúcich, predaj lístkov, ako aj malé múzeum detskej železnice. K jej úplnému dokončeniu môžu prispieť aj dobrovoľníci, ak si 13. mája vyberú práve túto lokalitu.

„Veľmi si vážime prácu hutníkov“, povedal Igor Holéczy z OZ Detská železnica Košice. „Pomohli nám s úpravou štrku na nástupišti, každý rok orezávajú zeleň popri trati, natierajú zábradlia, partia zanietených ľudí z divízneho závodu Doprava pomáha s údržbou rušňov... K dobrovoľníkom od vás sa vždy pridajú aj naši a keď sa do práce pustí 50-60 párov rúk, je to na konci dňa naozaj vidieť.“

„Detská železnica je miesto, kam naši kolegovia prichádzajú radi a s úmyslom urobiť čo najviac. Vlani nám nevyšlo počasie, prišli sme ešte raz a robotu dokončili“, poznamenal koordinátor aktivity František Gregor.

Aké aktivity čakajú na dobrovoľníkov tento rok?  Vysekávanie náletových drevín popri trati a pri potoku, brúsenie a čistenie návestidiel na stanici Alpinka, čistenie podvalov po celej trati, opravy dieselových rušňov, ich nátery, natieranie stánkov, to všetko na stanici Čermeľ. Ďalšie práce budú súvisieť s úpravou novej šatne pre rušňovodičov a dokončením už spomínanej novej budovy na stanici Čermeľ.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...