Vyhľadávanie:

Detská železnica začne premávať 1. mája

Detská železnica začne premávať 1. mája

Populárnu detskú železnicu v Košiciach, ktorá premáva z Čermeľa na Alpinku a späť, spustia do prevádzky 1. mája 2009 o deviatej hodine za účasti primátora mesta Košice Františka Knapíka.

Dopravný podnik mesta Košice zabezpečí v tento deň pre verejnosť bezplatnú dopravu do Čermeľa zo Staničného námestia historickou električkou s prestupom na autobus na Štadióne Lokomotívy (Havlíčkova).

Od 8.15 budú zo stanice premávať dve historické električky, jedna z nich Cassovia, ku štadiónu Lokomotívy. Odtiaľ cestujúcich odvezie priamo do Čermeľa k železnici autobus.

Košickú detskú železnicu prevádzkujú spoločne Železnice Slovenskej republiky, a. s. (prevádzkovateľ dráhy), Železničná spoločnosť, a. s. (prevádzkovateľ dopravy na dráhe) a z poverenia Mesta Košice aj Dopravný podnik mesta Košice, a. s. (bežná údržba trate, zabezpečovanie cestovných lístkov). Detská železnica bude v roku 2009 premávať od 1. mája do 6. septembra. Na zastávku Detskej železnice Čermeľ sa cestujúci budú môcť dopraviť autobusovými linkami MHD č. 14 a 40. Obe linky premávajú od zastávky Havlíčkova (štadión a konečná električiek) a premávajú na všetkých zastávkach v trase.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...