Vyhľadávanie:

Digitálny RTG prístroj zrýchli a spresní diagnostiku

Digitálny RTG prístroj zrýchli a spresní diagnostiku

Spoločný dar zamestnancov a spoločnosti U. S. Steel Košice už slúži vo Východoslovenskom onkologickom ústave svojmu účelu

Onkologické ochorenie býva kruté, no ak sa zachytí včas, dá sa liečiť, aj vyliečiť. Nový digitálny RTG prístroj, ktorý zrýchli a spresní diagnostiku nádorov, odovzdali minulý týždeň v stredu, 7. novembra 2018, v mene zamestnancov U. S. Steel Košice a v mene spoločnosti U. S. Steel Košice lekárom Východoslovenského onkologického ústavu v Košiciach prezident firmy James Bruno a viceprezident pre vonkajšie vzťahy, riadenie a rozvoj podnikania Miroslav Kiraľvarga. Nový prístroj sa podarilo zabezpečiť najmä vďaka výnosu z minuloročnej dobrovoľnej zbierky zamestnancov košickej oceliarne, ktorý predstavoval 42 346,60 eura a daru U. S. Steel Košice v rovnakej výške.

„Tento digitálny röntgen je štandardnou vyšetrovacou dia­gnostickou metódou na zhotovovanie snímok rôznych častí ľudského tela, ktorá využíva takzvané x lúče. Jeho  výhodou je minimálna záťaž na ľudský organizmus a my sa tešíme, že sme ho mohli kúpiť z vašich finančných  prostriedkov pre naše rádiologické oddelenie,  lebo nám ešte chýbal,“ uviedla pred slávnostným prestrihnutím pásky a uvedením prístroja do riadnej prevádzky riaditeľka Východoslovenského onkologického ústavu v Košiciach Nataša Džunková. „Z vašej strany je to úžasný prejav ľudskosti a spolupatričnosti  nielen k nášmu mestu, ale predovšetkým ku  chorému človeku. Nakoniec, sami nevieme, kto môže takúto pomoc raz potrebovať.“

„Prístroj bude môcť pokrývať všetky oblasti ľudského tela, budeme ho využívať hlavne na snímkovanie pľúc, kostí, zažívacieho traktu, kde budeme schopní nájsť tumorové i zápalové zmeny a rôzne iné  patologické zmeny v ľudskom tele. Prístroj je pre nás veľmi esenciálny a dôležitý,“ doplnil v skratke možnosti využitia digitálneho RTG prístroja primár rádiologického oddelenia Peter Šmirják.

„Odvádzate vynikajúcu robotu,“ ocenil na záver zameranie Východoslovenského onkologického ústavu v Košiciach prezident košickej oceliarne James Bruno, po tom, čo hostí z U. S. Steel Košice oboznámila podrobnejšie s poslaním a vybavením tohto zdravotníckeho zariadenia jeho predstaviteľka Nataša Džunková. Ročne tu hospitalizujú približne šesťtisíc pacientov zo Slovenska, ale i zahraničia, stovky z nich podstúpili aj operačné zákroky. Ústav disponuje  vyše stopäťdesiatimi lôžkami. 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...