Vyhľadávanie:

Divákom predviedli skvelé výkony

Divákom predviedli skvelé výkony

Deviaty ročník súťaže Železný hasič - Košice 2012

Na parkovisku pred obchodným centrom Optima bol v piatok 11. mája popoludní čulý ruch. Postarali sa oň hasiči z rôznych kútov Slovenska, Čiech a Rumunska. Pri príležitosti osláv svojho patróna - Svätého Floriána - si zmerali sily na deviatom ročníku súťaže s príznačným názvom Železný hasič - Košice 2012, ktorý už tradične organizovalo Okresné riaditeľstvo hasičského a záchranného zboru v Košiciach.

Pre súťažiacich bola pripravená náročná trať. Museli zdolať osem metrov vysokú vežu, prekonať prekážkovú dráhu, ťahať zavodnené hadicové vedenie, udierať kladivom v tzv. hammerboxe, prenášať hasiace prístroje a na záver premiestniť figurínu ťahaním cez potrubie s priemerom jeden meter. Všetky úlohy bolo potrebné dokončiť v čo najkratšom čase a samozrejme v plnom výstroji. Súťažilo sa individuálne, ale aj v tímoch.

Medzi 47 štartujúcimi už tradične nechýbali ani kolegovia zo Závodného hasičského útvaru U. S. Steel Košice. Tohto roku sa predstavili v zložení Michal Onda, Adrián Ficík, Lukáš Malík, Ondrej Kopkáš, Marián Tomko. A darilo sa im výborne. V súťaži jednotlivcov si prvé miesto vybojoval A. Ficík, ktorý zdolal trať v najrýchlejšom čase 2:14,93 min., a to nešiel, ako povedal, na doraz. "Išiel som na istotu. Pred dvomi rokmi som dosiahol ešte lepší čas, ale rozhodcovia ma penalizovali desiatimi trestnými sekundami za nesprávne uchopenie figuríny. Nakoniec ma to stálo prvé miesto." Tentokrát sa našťastie nič podobné nestalo a náš "železný" hasič obohatil svoju zbierku o ďalší vavrín.

Skvelý výsledok dosiahli naši hasiči aj v súťaži družstiev. V celkovom hodnotení obsadili tretie miesto časom 7:53,24 min. Lepší boli už len hasiči z tímu usporiadateľa OR HaZZ Košice a víťazné družstvo z HZS Olomouckého kraja z Českej republiky.

Hasiči sa počas osláv svojho patróna predviedli nielen v súťažnom duchu, ale pre divákov pripravili aj pôsobivú prehliadku. Malí i veľkí obdivovatelia mali možnosť vidieť hasenie automobilu, evakuáciu osôb z výškových podlaží či vyslobodzovanie uviaznutých pasažierov v havarovanom vozidle. Deti sa mohli zapojiť do rôznych súťaží a vyskúšať si aj hasičskú techniku.

Ako sa umiestnili

INDIVIDUÁLNA SÚŤAŽ
1. miesto Adrián Ficík 2:14,93 min.
9. miesto Michal Onda 2:41,53 min.
15. miesto Ondrej Kopkáš 2:52,41 min.
17. miesto Marián Tomko 2:54,75 min.
18. miesto Lukáš Malík 2:56,78 min.

SÚŤAŽ DRUŽSTIEV
3. miesto ZHÚ USSK 7:53,24 min.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...