Vyhľadávanie:

Dnes hráme s Popradom

Dnes hráme s Popradom

Hokejová Tipsport extraliga pokračuje po reprezentačnej prestávke zápasmi ďalšieho kola

Po 46. kole základnej časti, ktoré bolo na programe v nedeľu 3. februára 2013, si desať účastníkov najvyššej hokejovej súťaže na chvíľu oddýchlo. Nastala totiž reprezentačná prestávka, počas ktorej hokejisti Slovenska odohrali dva zápasy na Turnaji troch krajín v nórskom Stavangeri. V prvom stretnutí naši reprezentanti zvíťazili nad Švajčiarskom 2:1 a v druhom meraní síl podľahli domácemu Nórsku 2:4. V reprezentačnom drese sa predstavili aj dvaja hráči HC Košice Marcel Haščák a Tomáš Marcinko. Ostatní spoluhráči využili prestávku na regeneráciu a zmobilizovanie síl na ostávajúcich osem stretnutí základnej časti. Už dnes, 13. februára, nastúpia o 18. hodine proti Popradu na domácom ľade v Steel aréne.

Pred prestávkou mali naši hokejisti veľkú možnosť priblížiť sa v tabuľke lídrovi zo Zvolena. V šlágri kola hrali totiž na jeho ľade, kde napokon po tuhom boji prehrali 2:3. Košičania, na druhej priečke, tak majú namiesto päťbodovej straty na vedúci Zvolen opäť stratu jedenástich bodov. Zverenci trénera Milana Staša aj napriek tomu v tomto zápase hrali veľmi dobre. Veľmi trefne to zhodnotil autor nášho druhého gólu, kapitán tímu Marek Kolba: "Boli sme lepším mužstvom. Chýbal nám však väčší dôraz v zakončení v priestore pred bránkou. Zvolenčania nás najmä v úvode dobre bránili a nedovolili nám dostať sa do takého tempa, ako hrávame doma. V záverečnej tretine sme už dostali súpera pod tlak, ale čo z toho, keď sme štyri vyložené šance spálili. Spilár s Cebákom trafili žŕdku a Jenčík dvakrát minul odkrytú časť súperovej bránky. Výsledkovo sa nám proti Zvolenu v sezóne nedarí, ale aj tento zápas ukázal, že na lídra vieme hrať. Je len otázka času, kedy sa týmto súperom stretneme a konečne ho zdoláme."

Kto vie, možno že to bude až v play-off. V každom prípade hra nášho mužstva graduje. Jeho herný prejav sa po zmene na trénerskej lavičke, keď po 18. kole Radima Rulíka vystriedal Milan Staš, výrazne zmenil. Tím hrá agresívnejšie a lepšie.

Po dnešnom 47. kole bude extraliga pokračovať v rýchlom tempe. Po súboji s Popradom našich vicemajstrov uvidíme doma aj v nedeľu 17. februára, keď o 17. hodine privítame Duklu Trenčín.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...