Vyhľadávanie:

Dnes odveta s Klagenfurtom

Dnes odveta s Klagenfurtom

Hokejoví majstri z HC Košice sú krok od postupu v Lige majstrov

V uplynulom týždni odohrali hokejisti nášho úradujúceho majstra HC Košice dve stretnutia v H-skupine hokejovej Ligy majstrov na ľade svojich súperov. V Mníchove po tuhom boji podľahli domácemu tímu Red Bull najtesnejším rozdielom 0:1. Tento neúspech si vynahradili v úvodnom zápase v Rakúskom Klagenfurte. Na ľade tohto druhého súpera v skupine zvíťazili zverenci trénera Petra Oremusa 3:2 a v tabuľke sú s troma bodmi na druhej priečke. Na zápasoch bol prítomný aj prezident klubu HC Košice Juraj Mondík, ktorý obidve stretnutia u súperov zhodnotil slovami: "Odohrali sme dva náročné zápasy s kvalitnými súpermi. Obaja majú vo svojich kádroch mnoho kanadsko - amerických hráčov a zároveň aj zámorských trénerov. Je veľmi dobré, že si môžeme konfrontovať sily aj s inými mužstvami ako slovenskými. Naši hráči takto získavajú potrebné skúsenosti. Určitou nevýhodou je, že sme len pred začiatkom domácej extraligovej sezóny, ale tento handicap majú všetky mužstvá.
V zápase s Mníchovom sme podali veľmi dobrý výkon, hrali zodpovedne so zabezpečenou obranou. Dostali sme smoliarsky gól, na ktorý hráči už nedokázali odpovedať. Stretnutie malo veľmi vysokú kvalitu, čo vyzdvihol aj mníchovsky kouč Don Jackson.
Do Klagenfurtu sme už cestovali s tým, že nič iné než víťazstvo sme si jednoducho nepripúšťali. Bol to taktiež náročný zápas, navyše mužstvo Klagenfurtu bolo ešte agresívnejšie, preto bolo pre hráčov ťažké sa presadiť. Som rád, že naši chlapci tento súboj takticky zvládli a my môžeme ísť ďalej za svojim cieľom a tým je postup zo skupiny. K tomu však potrebujeme v dnešnom stretnutí doma s Klagenfurtom naplno bodovať. Všetci si to uvedomujeme a na zápas sa dôkladne pripravíme. Preto by som chcel touto cestou pozvať všetkých fanúšikov, aby nás prišli podporiť priamo do Steel areny. V týchto chvíľach budeme veľmi potrebovať ich hlasy, pretože ide o postupový zápas. Bude určite zaujímavý, dramatický a ja verím, že s dobrým koncom pre nás."


Keďže v našej skupiny postúpia do vyraďovacej fázy Ligy majstrov dve mužstvá, Košičania sú teda iba krok od postupu. Dnes 3. septembra odohrajú o 18. hodine druhý vzájomný zápas v Steel aréne s Klagenfurtom. Keď svojho rakúskeho súpera v tejto domácej odvete zdolajú, postup im neunikne.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...