Vyhľadávanie:

Dnes priateľský zápas so Slovanom

Dnes priateľský zápas so Slovanom

Hokejisti HC Košice vstúpili po dovolenkách do druhej fázy predsezónnej letnej prípravy

Po predchádzajúcej šesťtýždňovej príprave na suchu a po trojtýždňovej dovolenkovej pauze sa hráči majstrovského tímu HC Košice zišli pred takmer dvomi týždňami opäť vo svojej šatni. Na ľad Steel arény vykorčuľovali vo štvrtok 24. júla a začali tak druhú fázu letnej prípravy na extraligový ročník 2014/2015. Trénerovi Antonovi Tomkovi a jeho asistentovi Pavlovi Zůbekovi sa hlásili všetci zo širšieho kádra. Bolo medzi nimi aj osem nových hráčov - brankár Marcel Melicherčík, obrancovia Radek Philipp, Adam Drgoň, Adam Jánošík a útočníci Adam Lapšanský, Marek Zagrapan, Václav Stupka a Milan Kolena. Po uplynulej majstrovskej sezóne došlo teda v zostave nášho tímu k niektorým zmenám. Máme podstatne širší káder kvalitných hráčov, momentálne troch brankárov, až päť útočných trojíc a deväť obrancov. Konkurencia je silná a konečná zostava sa bude postupne kryštalizovať počas tohto prípravného obdobia. Viac o výkonoch jednotlivých hráčov i zložení formácií napovie turnaj v českom Třinci, kde nás preveria silní súperi. V priamej konfrontácii sa tam stretneme s domácim mužstvom oceliarov, s Vítkovicami a s účastníkom KHL z Čerepovca.

V piatok 1. augusta odohrali Košičania na domácom ľade prvé zo siedmich prípravných stretnutí s Martinom, ktorému podľahli 3:4. "Nedá sa nič robiť, nevyhli sme sa mnohým chybám a nezvládli sme záver," povedal po zápase tréner Anton Tomko a dodal: "Chyby a nedostatky nám ukázali, na čom máme v tréningovom procese ďalej popracovať. Musíme byť agresívnejší v obrane, rýchlejšie prekonávať zmenšené stredné pásmo a byť priamočiarejší v útoku."

Jeden z troch gólov nášho mužstva strelil skúsený Gabriel Spilar, ktorý po zápase poznamenal: "Tento súboj nám ukázal, že hrať musíme celých 60 minút. Veď necelé tri minúty pred koncom sme ešte viedli 3:2, ale zbytočne sme dva razy inkasovali. Máme nových hráčov, kolektív sa iba zohráva a tréneri hľadajú najvhodnejšie zloženie pätiek. Čaká nás ešte veľa roboty. V druhom prípravnom zápase sa stretneme so Slovanom. Duel to bude zaujímavý najmä pre divákov, veď Slovan je Slovan, je to značka a tá v Košiciach vždy láka. Pre nás to bude prípravný súboj ako každý iný, samozrejme, chceme byť úspešní. Musíme sa vyvarovať chýb, hrať svoju hru a na ľade sa snažiť realizovať nové nacvičené veci."

Zápas so Slovanom Bratislava sa hrá už dnes, v stredu 6. augusta v Steel aréne so začiatkom o 17. hodine. Keďže sa stretne slovenský majster so slovenským účastníkom KHL, tento zápas s odstupom času určite vojde do histórie. Aj keď ide len o prípravný duel, každý bude chcieť podať odhodlaný a bojovný výkon a samozrejme vyhrať. Ako sa po zápase s Martinom vyjadril Gabriel Spilar, Košičania určite urobia všetko pre to, aby boli v tomto súboji úspešnejší.

V piatok 8. augusta odohrajú naši majstri tretí prípravný zápas vo Zvolene a po spomínanom turnaji v Třinci budú pred prvým stretnutím v Hokejovej lige majstrov, ktorý odohrajú 21. augusta v nemeckom Kolíne, už iba dolaďovať formu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...