Vyhľadávanie:

Dnes prvý súboj o postup do finále

Dnes prvý súboj o postup do finále

V hokejovej Slovnaft extralige tvoria semifinálové dvojice v zápasoch play off Košice - Trenčín a Zvolen - Slovan

Po úspešnom účinkovaní hokejistov HC Košice vo štvrťfinálových play off stretnutiach so Skalicou, nad ktorou vyhrali na zápasy 4:1, sa dnes naplno rozbieha semifinálové séria. Košičania, ktorí v sezóne ročníka 2006/2007 vyhrali základnú časť Slovnaft extraligy, sa stretnú s Duklou Trenčín. Tá skončila po základnej časti na 4. mieste a vo štvrťfinále pomerne hladko 4:0 na zápasy prešla cez Martin.

Semifinále sa začína dnes v Košiciach v Steel Aréne o 17. hodine pred televíznymi kamerami a aj zajtra budú mať naši hokejisti po druhý raz výhodu domáceho ľadu. Podobne ako vo štvrťfinále, aj v semifinále sa hrá na štyri víťazné stretnutia. Naposledy sa Košičania stretli v semifinále s týmto súperom ešte v sezóne 2003/ 2004, kedy nás vyradil po víťazstvách 3:1, 7:0, 6:2 a 1:0. Dukla Trenčín vtedy začínala semifinálovú sériu na domácom ľade a stala sa aj majstrom Slovenska.

Hokejisti HC Košice sa naposledy tešili zo zisku majstrovského titulu v roku 1999 po finálovej sérii so Slovanom Bratislava na ľade ZŠ v Čermeli. Bol to ich tretí titul v samostatnej Slovenskej republike, keď predtým oslavovali zisk zlatých medailí dva razy po sebe v rokoch 1995 a 1996. Od posledného titulu v roku 1999 skončili Košičania v roku 2000 na 7. mieste, o rok neskôr na 5. mieste, v roku 2002 na 3. mieste a do finále sa dostali až v roku 2003. Lenže o majstrovský titul ich pripravil bratislavský Slovan víťazstvom 4:0 na zápasy. Odvtedy Košičania vždy stroskotali v semifinále, kde ich postupne vyradili práve Trenčín (v roku 2004), Zvolen (2005) a vlani Poprad.

Podobne ako v týchto súbojoch to HC Košice nebude mať ľahké ani v zápasoch s Trenčínom. V aktuálnej sezóne majú zverenci trénerov Jána Šterbáka a Antona Tomka so svojím semifinálovým súperom priaznivú bilanciu. Zo šiestich vzájomných stretnutí v základnej časti päťkrát vyhrali 3:2, 2:1 (po sn), 5:4, 4:2 a 4:3 (po sn) a iba raz prehrali 1:2 (po sn). Lenže hra vojakov má najmä v závere extraligy stúpajúcu výkonnosť, čo dokázali najmä vo štvrťfinálových play off stretnutiach so silným tímom Martina. Doma teda dnes a zajtra musia Košičania vyhrať a vy musíte byť v Steel Aréne pri tom, aby ste mohli svojimi hlasivkami pomôcť našim hokejistom v ich ťažkých semifinálových súbojoch.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...