Vyhľadávanie:

Dnes súboj s Považanmi

Dnes súboj s Považanmi

Trinásť majstrovských zápasov majú za sebou v extraligovej sezóne ročníka 2008/2009 hádzanári IS Košice, ktorých sponzorsky naďalej podporuje U. S. Steel Košice. Z nich deväťkrát vyhrali, raz remizovali v Považskej Bystrici a tri razy, (dvakrát s Prešovom a raz s Novými Zámkami), prehrali. V uplynulých dvoch týždňoch hrali na palubovkách svojich súperov v Trnave a v Hlohovci, kde v obidvoch stretnutiach vyhrali. Košičania si teda od začiatku sezóny udržujú stabilnú formu a aj druhé miesto za majstrovským bezkonkurenčným Prešovom. Takže nie je dôvod na nespokojnosť.

"To nie, zatiaľ sa nám celkom dobre darí, chlapci si veria a dôležité je, že naplno bodujeme nielen doma, ale aj na súperových palubovkách," hovorí riaditeľ klubu Dušan Timko a dodáva: "V slovenskej lige sa pritom body od súperov nevozia ľahko. Keby sme prehrali napríklad v Bardejove, Trnave či v Bratislave, to by bola pre nás strata. Našimi najväčšími súpermi v boji o medaily už nie sú len Považská Bystrica a Nové Zámky, ale pridal sa aj Hlohovec. A práve na jeho ihrisku sme v nedeľu vyhrali o dva góly. Nehrali sme pritom kompletní, pretože trénerovi nášho strieborného tímu z uplynulej sezóny Jánovi Hruščákovi chýbali zranení, brankár Olejár i dvaja hráči Durilla a M. Urban. Dnes, vo štvrtok 20. novembra, hráme o 17.30 hod. doma stretnutie 14. kola s Považskou Bystricou. Tento zápas bude vysielať aj Slovenská televízia na trojke.
V tomto roku nás v decembri čakajú ešte štyri majstrovské stretnutia. Doma hráme 7. decembra s Novými Zámkami, potom sa 10. decembra predstavíme v Prešove, 14. decembra opäť doma privítame bratislavský ŠKP a 20. decembra hráme v Bardejove. Potom bude v extralige prestávka, pretože reprezentanti Slovenska budú štartovať ma majstrovstvách sveta, ktoré sa uskutočnia v januári budúceho roku v Chorvátsku. Extraliga pokračuje až 14. februára, kedy sa doma stretneme s Trnavou. Darmo, s mužstvami od druhej po ôsmu priečku, musíme získať čo najviac bodov, keď chceme ísť do play-off z najlepšej pozície a najvyššieho umiestnenia po štvorkolovej základnej časti."


V širšej 27-člennej nominácii hádzanárov Slovenska na januárové majstrovstvá sveta je aj hráč nášho tímu IS Košice Tomáš Urban. V kádri sú aj ďalší košickí odchovanci, ale momentálne obliekajú dresy zahraničných klubov ako brankári Pramuk, Shejbal, Paul a hráči Antl, Faith, Kleis, Szücs, Vozár, Hruščák a Farkašovský.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...