Vyhľadávanie:

Dnes večer s Emíliou Vášáryovou

Dnes večer s Emíliou Vášáryovou

Záverečný koncert 53. Košickej hudobnej jari sa blíži, bude ním Nemecké requiem Johannesa Brahmsa vo štvrtok, 29. mája, dovtedy však čakajú na milovníkov dobrej hudby ešte viaceré zaujímavé koncerty. Dnes, 21. mája, sa môžeme tešiť na literárno-hudobný večer venovaný skladateľovi Frédericovi Chopinovi. V projekte Chopin v hudbe a listoch účinkujú známa a uznávaná slovenská herečka Emília Vášáryová - postará sa o umelecký prednes, za klavír si sadne renomovaná slovenská klaviristka, publicistka a hudobná pedagogička Elena Letňanová. Večer pozostáva z čítania listov slávnych skladateľov, literátov a maliarov romantizmu adresovaných priateľovi Chopinovi a interpretácie významných diel skladateľa.

Zajtra, 22. mája, vystúpi v Dome umenia Symfonický orchester filharmónie mesta Oradea v Rumunsku. Pre Košičanov si pripravili interpretáciu Rumunskej rapsódie Georgea Enescu, Koncert pre husle a orchester g mol Maxa Brucha a symfonickú suitu Nikolaja Rimského-Korsakova Šeherezáda. Diriguje Romeo Rimbu, na husle hrá Gabriel Croitoru.

Orchester Štátnej filharmónie Košice odohrá v rámci festivalu tiež dva koncerty mimo Košíc. Vo veľkých Kapušanoch 21. mája a v Rožňave 23. mája. V utorok, 27. mája je na programe v Michalskej kaplnke gitarový recitál Francúza Pierra Laniaua.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...