Vyhľadávanie:

Dni dobrovoľníkov U. S. Steel Košice

Dni dobrovoľníkov U. S. Steel Košice

8. a 9. jún 2007

Venovanie svojho voľného času či práce v prospech niekoho alebo niečoho, zapájanie sa do dobrovoľníckych programov, je nesporne jedným z nezištných prejavov ľudskej i občianskej spolupatričnosti. Filantropické aktivity, ktorým spoločnosť U. S. Steel Košice dáva zelenú a podporuje ich, aj vlastným príkladom, nie sú nám, hutníkom, cudzie. Sú medzi nami stovky dobrovoľných darcov krvi, mnohí už nositelia Janského plakety za viacnásobný odber tejto najvzácnejšej tekutiny. Ale aj ľudí, ktorí v rámci nefinančnej pomoci odovzdávajú svoje manažérske skúsenosti z oblasti riadenia, financií, výroby, marketingu či ľudských zdrojov stredoškolákom. Oblastí, kde zamestnanci spoločnosti pomáhali a pomáhajú je však viac. Nedá sa nespomenúť zbierku šatstva a hračiek pre deti z detských domov a pre sociálne odkázaných ľudí, do ktorej sa zapájame pred najkrajšími sviatkami roka Vianocami, rovnako ako aj do akcie Stromčeky prianí.

Dobrovoľníci z radov hutníkov pomáhali v košickej zoologickej záhrade, pri organizovaní najväčšej dobrovoľnej zbierky na Slovensku zameranej na boj proti rakovine v rámci Dňa narcisov, v stánku USSK počas Košických Vianoc, no mnohí sa zapájajú aj do iných dobrovoľníckych programov na Slovensku. Osve, často o ich podpore ani netušíme. Ďalší by možno aj chceli pomôcť, cítia takú potrebu, ale nevedia ako a kde. Príležitosť je tu. Pre všetkých. Prostredníctvom Dní dobrovoľníkov U. S. Steel Košice. Uskutočnia sa 8. a 9. júna 2007. Príďte pomôcť, vítaný je každý. Ak sa zapojíte, či už do Hutníckej kvapky krvi, ktorá bude v piatok, 8. júna, alebo do pracovných aktivít v sobotu, 9. júna, dostanete dobrovoľnícke tričko a budete zaradený, na základe prihlášky a účasti na aktivite do žrebovania o vecné ceny. Prihlásiť sa môžu aj celé pracovné tímy a rodinní príslušníci, a to najneskôr do stredy, 6. júna, aby bolo možné zabezpečiť dopravu, občerstvenie, náradie i sľúbené tričká. Stačí vyplniť prihlášku (uverejňujeme ju aj v tomto čísle) a vhodiť ju do schránky Ocele východu vo vestibule hlavnej vrátnice alebo ju odovzdať priamo v redakcii. Dať svoje áno a vybrať si aktivitu, ktorá vám najviac vyhovuje, je možné aj elektronickou poštou, cez banner Dni dobrovoľníkov na úvodnej strane intranetu.

Na našu pomoc čakajú v Dome pokojnej staroby A. Fischera-Colbrieho na Južnej triede č. 2 v Košiciach. Plánujú tu zriadiť oddychovú zónu pre starých a chorých ľudí, do ktorej by mali v lete prístup aj seniori na invalidných vozíčkoch. Aby to bolo možné, treba dať do poriadku neveľký priestor - vyčistiť ho, zbaviť kríkov, odstrániť už nepotrebné kovové konštrukcie, vykopať a znova osadiť betónové skelety lavičiek. Môžete si so sebou vziať aj pracovné náradie - krompáč, motyky, hrable, pomôžu aj nožnice na orezávanie konárov. Stretneme sa priamo na Južnej triede č. 2 v sobotu 9. júna o 9.00 hod. V Detskom športovo-zábavnom areáli na Alejovej ulici v Košiciach môžeme pomôcť pri úprave a estetizácii prázdnych plôch po oboch stranách príjazdovej cesty - prerýľovať pôdu, vykopať jamy, vysadiť stromčeky, urobiť záhony a nasadiť do nich kvety. Pracovné pomôcky, vrátane ochranných rukavíc, budú k dispozícii. Stretnutie je na mieste o 9. hodine 9. júna.

Zoologická záhrada ruky dobrovoľníkov privíta veľmi rada. Najmä pri oprave oplotenia, inštalovaní nového pletiva, úprave výbehov pre zvieratká, ale aj natieraní oplotenia či sadení kríkov. Aj tu je o pracovné náradie a ochranné rukavice postarané, zídu sa však kliešte. Odchod autobusu do ZOO je z parkoviska na Námestí osloboditeľov v sobotu, 9. júna, o 8.30 hod. Predpokladaný návrat do Košíc je o 14.30 hod.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...