Vyhľadávanie:

Dni nezábudiek

Dni nezábudiek

Verejná zbierka v U. S. Steel Košice 12. októbra

V sobotu 10. októbra si pripomenieme Svetový deň duševného zdravia. Pri tejto príležitosti sa v dňoch 12. až 14. októbra na území Slovenska bude konať verejná zbierka pod názvom Dni nezábudiek. Zbierku na podporu sociálnej integrácie ľudí s duševnými chorobami, podporu chránených dielní, práce a bývania, denných stacionárov a zmysluplné trávenie voľného času ľudí s problémami duševného zdravia organizuje Liga za duševné zdravie SR.

V Košiciach od roku 2004 pôsobí Rehabilitačné stredisko pre ľudí s duševnými poruchami - Radosť. Sídli na Bauerovej ulici č.1 a je jediné v v meste. Snaží sa klientov naučiť žiť samostatne a rozvíjať ich sociálne zručnosti, ktoré sú pre praktický život potrebné. Ak sa rozhodnete zapojiť do zbierky Dni nezábudiek, môžete tak urobiť 12. októbra vo Vstupnom areáli U. S. Steel Košice. Aktivisti označení modrou nezábudkou sa budú pohybovať pri bráne č. 2, pri hlavnej administratívnej budove a pri poliklinike.

Vyzbierané peniaze poputujú na vydávanie časopisu klientmi rehabilitačného strediska, na psycho-rehabilitačný pobyt klientov s rodinnými príslušníkmi a na kúpu pomôcok na výtvarnú činnosť.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...