Vyhľadávanie:

Do detského domova na Hurbanovej prišiel Mikuláš aj Julenissenova kamarátka

Do detského domova na Hurbanovej prišiel Mikuláš aj Julenissenova kamarátka

Minulý piatok bolo v Detskom domove na Hurbanovej ulici v Košiciach rušno. Deti navštívil Mikuláš, ktorý dokonca prijal členstvo v porote v talentovej súťaži. Malí i veľkí sa predviedli v rôznych súťažných disciplínach – nechýbal spev, spoločenský tanec, ani malá čarodejnica. A že sú to deti šikovné – o tom svedčili nielen hodnotenia poroty, ale aj kopec darčekov.

Silvia Komorová, riaditeľka detského domova, neskrývala radosť a hrdosť na talentované deti. Takéto stretnutie, na ktoré pozýva priateľov domova, sponzorov a partnerov, organizuje každý rok.

Tohto roku prijala pozvanie aj Anne Daling – nórska študentka, ktorá v Košiciach študuje veterinu. Jej pozvanie nebolo náhodné, nórski študenti sú priateľmi detského domova od jari tohto roku. Vtedy sa asociácia nórskych študentov ANSA rozhodla venovať peniaze získané zo zbierky medzi študentmi práve tomuto detskému domovu. Deti veľmi potešili špeciálnymi preliezačkami a hojdačkami za viac ako 600 eur. Okrem toho sa študenti pridali aj k dobrovoľníckej aktivite U. S. Steel Košice a takmer dve desiatky z nich pracovali na skrášlení záhrady spolu s našimi dobrovoľníkmi.

Ani na Mikulášske stretnutie neprišla Anna s prázdnymi rukami. Ako „kamarátka“ Julenissena škriatka, ktorý nosí deťom darčeky v Nórsku, priniesla do domova dva krásne, novučičké bicykle. Deti z domova sa bicyklom veľmi potešili. Určite nebudú čakať až do jari, aby si ich, aspoň v areáli domova, nevyskúšali

A ako prežívajú nórski študenti Vianoce ďaleko od domova? „Väčšinou idem na Vianoce domov, ale skutočne sa mi páčia aj sviatky v Košiciach – trhy, langoše, medovina, ale aj krásne osvetlenie a vianočná hudba na Hlavnej,“ povedala Anna. 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...