Vyhľadávanie:

Do duálu s dvoma školami

Do duálu s dvoma školami

Školské brány sa po dvojmesačných letných prázdninách otvorili 3. septembra 2018 aj v partnerských stredných odborných školách spoločnosti U. S. Steel Košice. Na slávnostnom otvorení nového školského roka v SOŠ Košice-Šaca, ktorá v spolupráci s hutou pripravuje pre prax žiakov viacerých študijných odborov, nechýbal ani riaditeľ pre nábor a výber Ľubomír Gromoš z útvaru GM pre zabezpečenie a rozvoj ľudských zdrojov.

„V aktuálnom školskom roku budeme so SOŠ Košice-Šaca i SOŠ železničnou pokračovať  v spolupráci aj v oblasti duálneho vzdelávania. Učebné zmluvy sme podpísali s 23 študentmi prvého ročníka odboru hutník operátor a 16 prvákmi  odboru mechanik strojov a zariadení.  Dnes máme spolu s druhákmi zapojených do duálnej prípravy na budúce povolanie dovedna 57 žiakov tejto školy. V prípade SOŠ železničnej ide zasa o 9 tretiakov, 9 druhákov  a 18 prvákov študijného odboru mechanik elektrotechnik,“ ozrejmil Ľubomír Gromoš. Doložil tiež, že žiaci budú v zmysle učebnej zmluvy s U. S. Steel Košice dostávať štipendiá, počas prevádzkovej praxe príspevky na obed a tiež na internát. 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...