Vyhľadávanie:

Do finále cez penalty

Do finále cez penalty

Futbalový šampionát o majstra U. S. Steel Košice

V pondelok sa na rozmočenom a rozbahnenom trávniku TU Košice na Watsonovej ulici hrali dve semifinálové stretnutia tohtoročných futbalových majstrovstiev U. S. Steel Košice. Najprv sa stretla Teplá valcovňa s Energetikou a po nich si to v súboji o postup do finále rozdali celky Údržby a Dopravy. Obidva zápasy sa skončili spravodlivou remízou a tak o postupujúcich sa muselo rozhodnúť zo značky pokutového kopu. Viac šťastia mali hráči z Energetiky a Dopravy, ktorí sa dnes stretnú o 17.15 h. vo finále v boji o titul majstra U. S. Steel Košice pre rok 2006. Ešte pred týmto finálovým stretnutím sa o 16.00 h. uskutoční súboj o 3. miesto medzi Teplou valcovňou a Údržbou.

Semifinále

Teplá valcovňa - Energetika 0:0, na pokutové kopy 3:4
Na ťažkom teréne obidve mužstvá začali veľmi opatrne. Prvú strelu na bránu vyslali hostia, a to v 6. minúte, kedy T. Jesenský mieril z dobrej pozície presne do stredu brány, kde stál pozorný brankár Klembara. Herne hostia potom prevýšili domácich, ale v rozhodujúcich okamihoch im chýbala finálna prihrávka. V 22. min. Brutovského centrovanú loptu vytlačil Klembara spod brvna do autu. Po zmene strán hneď v úvode obranca Energetiky Lukáč stiahol prenikajúceho hráča domácich Kassaia na trávnik, za čo videl červenú kartu. Lenže početnú prevahu o jedného muža hráči z TVa nedokázali využiť, hoci mali gólové šance. V 9. min. Kassai hlavou mieril tesne vedľa a po ňom mali aj Starzyk, Tobák i Kolesár príliš vychýlenú mušku. Keďže v riadnom hracom čase gól nepadol, prišli na rad penalty v sérii piatich pokusov. Začínali domáci, za ktorých Gašpar dostal TVa do vedenia 1:0, po ňom Pataky vyrovnal na 1:1. Potom Starzyk nedal a Sabo upravil na 1:2. V tretej sérii Kolesár 2:2, Dieneš 2:3. Až vo štvrtej sérii prišlo vyrovnanie, keď Baník za domácich vyrovnal na 3:3 a Duháň z Energetiky nedal. Rozhodnutie sa zrodilo až v poslednej sérii, kedy najprv Vidricko nedal a Piga ukončil penaltovú drámu na 3:4.

Údržba - Doprava 1:1 (1:0), na pokutové kopy 4:5
V úvodnej desaťminútovke sa hralo iba medzi šestnástkami. Až potom si prvú šancu vypracovali hostia, keď Pasternák sa predral obranou domácich, ale trafil len do brankára Vargu. O tri minúty neskôr Turek zblízka loptu dobre netrafil. Údržbári sa až v závere polčasu osmelili a vyplatilo sa im to. V 25. min. zahrával Begáni rohový kop, z ktorého Hanzeľ pohotovo hlavou otvoril skóre 1:0. Hneď na to brankár hostí Urban kryl nebezpečnú strelu z kopačky Saba. Z protiútoku potom Fabišík z mužstva hostí z dobrej pozície nedal a na druhej strane Begáni z priameho kopu mieril len do brvna. Po prestávke sa viac snažili o útočnú hru hostia. V 3. min. Pasternákovu strelu k žrdi brankár Varga vytlačil na roh, v 16. min striedajúci Fenčák trafil len do brvna, ale v 18. min. sa dopravári predsa len dočkali gólu. Po strele Deáka do siete loptu dotlačil Šimko a bolo 1:1. Ani v tomto súboji sa nerozhodlo v riadnom hracom čase o víťazovi a tak sa strieľalo zo značky pokutového kopu. Začínali domáci, ale Begániho strelu brankár Urban kryl.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...