Vyhľadávanie:

Do Košíc pricestovala trojica hokejových legionárov

Do Košíc pricestovala trojica hokejových legionárov

Dnes, 1. augusta 2017, sa na základe hráčskych kontraktov pripojila do hokejového tímu HC Košice trojica legionárov. Švédsky brankár Joakim Lundström, fínsky obranca Jere Pulli a kanadský útočník David Pacan. Všetkých troch privítali na pôde klubu prezident HC Košice Július Lang, generálny manažér Rastislav Rusič a športový manažér Pavol Zůbek.

Kým brankár Lundström i obranca Pulli už dlhší čas pôsobili v iných zahraničných európskych kluboch, Pacan pricestoval z Kanady do Európy po prvý raz v živote. „Na účinkovanie v Košiciach sa veľmi teším. Dúfam, že svojou hrou zapadnem do nového kolektívu. Je to pre mňa výzva, ktorej sa chcem chopiť a hokejom divákov zabávať. Verím, že sa mi bude dariť, ako naposledy v našich  tímoch South Carolina Stingrays (ECHL) i Syracuse Crunch (AHL),“ vyjadril sa kanadský center Pacan.

Okrem tejto trojice pribudne do košického mužstva ďalšia  zahraničná akvizícia , obranca Blake Kessel z USA. Tento 28-ročný americký bek hrával v AHL za Milwaukee Admirals i Toronto Marlies. Vo Fínsku obliekal dres Ilves Tampere. Ten však včera na prijatí v Košiciach chýbal, pretože si vybavuje formality s prestupom do košického celku. V prvom prípravnom zápase, ktoré sa medzi HC Košice a Popradom odohrá 1. augusta v Crow aréne, spomínané kvarteto zahraničných hráčov bude ešte chýbať, ale už v najbližších domácich stretnutiach by sa v dresoch HC mohli predstaviť.     

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...