Vyhľadávanie:

Do Košíc príde kanadsko-americká hokejová škola

Do Košíc príde kanadsko-americká hokejová škola

Vo štvrtok 20. augusta 2015 odohrajú hokejisti HC Košice o 18.30 hod. na ľade v Steel aréne prvý zápas nového ročníka hokejovej ligy majstrov. Ich súperom bude nemecké mužstvo z metropoly Bavorska EHC Red Bull Mníchov.

Klub bol založený v roku 1998, v roku 2009 vyhral Nemecký pohár a v nasledujúcom roku druhú bundesligu a prebojoval sa do najvyššej nemeckej súťaže DEL. Vlani skončil v základnej časti zo štrnástich účastníkov na 2. mieste. Trénerom mužstva je 58-ročný Kanaďan Don Jackson, ktorý ako hráč dvakrát vyhral Stanley Cup s Edmontonom Oilers v rokoch 1984 a 1985. Mníchovskou hviezdou prvej veľkosti je kanadský obranca 32-ročný Richie Regehr, ktorý v minulosti obliekal dres Calgary Flames v NHL. Ďalšími hviezdami tímu sú 28-ročný americký obranca Jeremy Dehner, rovnako starý Kanaďan Daryl Boyle i útočník Daniel Sparre, ktorí desiatky sezón hrávali v zámorských WHL a AHL. Skutočným pilierom defenzívy je Fín Toni Söderholm, strieborný medailista z MS 2007. Na uplynulých MS v Česku zastupovali Mníchovčanov v nemeckom národnom drese dvaja ostrieľaní útočníci, 31-ročný Yannic Seidenberg, ktorý aj predtým hral na MS v rokoch 2009, 2013 a 2014, druhým je 34-ročný Michael Wolf, ktorý bol so štyrmi gólmi najlepším strelcom a s piatimi bodmi najproduktívnejším hráčom Nemecka na nedávnych MS v Česku. V kádri Bavorov sú aj ďalší zámorskí hráči, takže prvý súboj nášho majstra v Lige majstrov s Mníchovom sľubuje fanúšikom skutočný hokejový zážitok.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...