Vyhľadávanie:

Do novej sezóny s pozmeneným kádrom

Do novej sezóny s pozmeneným kádrom

Hokejisti nášho majstrovského tímu HC Košice sa začnú pripravovať na novú sezónu ročníka 2010/2011 od pondelka 17. mája. Do novej extraligovej sezóny pôjde obhajca majstrovského titulu so značne pozmeneným kádrom. Veď až štrnástim hráčom skončili hráčske zmluvy a piati z nich sa rozhodli, že sa s Košicami rozlúčia. Všetko sú to útočníci, Rudolf Huna, Vladimír Dravecký, Peter Húževka, Petr Šachl a Juraj Sýkora.

Ďalší, ktorým sa kontrakty v HC skončili, však svoje zmluvy už predĺžili. Medzi nich patrí aj kapitán mužstva Peter Bartoš, ktorý podpísal trojročný kontrakt. Ponuku zotrvať v klube prijali aj obrancovia Ján Tabaček, Michal Šeda a Peter Huba, útočníci Dušan Andrašovský, Marek Vorel a Róbert Tomík. Zostať by mal aj obranca Peter Mikuš, ten dostal čas na rozmyslenie, pretože okrem Košíc má v talóne aj ďalšie ponuky zo zahraničia. Jeho zotrvanie chce vedenie nášho klubu dotiahnuť do začiatku letnej prípravy. Každá sezóna prináša zmeny v kádroch a tie sa nevyhli ani HC Košice. Aj keď náš klub predĺžil s ôsmimi hráčmi zmluvy, do Košíc sa funkcionári snažia pritiahnuť nových hráčov. Staronovými tvárami budú obranca Marcel Šterbák, ktorý hrával za Mladú Boleslav a útočník Michel Miklík, ktorý obliekal dres Dukly Trenčín. Okrem nich klub získal zo Skalice Dušana Pašeka, z Liptovského Mikuláša Martina Krišku a z Popradu Marcela Haščáka. Do rodných Košíc by sa mali vrátiť zo zámorských juniorských súťaží naši odchovanci, traja Tomášovia, Hričina, Marcinko a Jurčo. Brankársky post by mal byť už vyriešený. Popri Júliusovi Hudáčekovi, ktorý má zmluvu ešte na rok, pribudnú už s novými zmluvami Tomáš Halász i Matúš Andreanin.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...