Vyhľadávanie:

Do play-off z prvej priečky

Do play-off z prvej priečky

Hokejisti HC Košice potešili svojich fanúšikov víťazstvom po základnej časti extraligy

Do skončenia základnej časti hokejovej Tipsport extraligy ročníka 2011/2012 zostáva odohrať ešte dve kolá. Pri pohľade na tabuľku po 52. kole, ktoré bolo na programe v nedeľu 26. februára 2012, je jasné, že víťazom je majstrovský tím HC Košice. Pomohlo mu k tomu nedeľňajšie tesné víťazstvo 4:3 po dramatickom priebehu nad Martinom.

"Víťazstvo nad Martinom nás samozrejme potešilo, veď sme vyhrali základnú časť dlhodobej súťaže. Som rád, že som pomohol mužstvu gólom i asistenciou," vyznal svoje pocity po zápase Gabriel Spilar, ktorého perfektnú prihrávku tri minúty pred koncom úspešne zužitkoval Dušan Pašek. Náš najproduktívnejší hráč zápasu mal radosť nielen z tohto kľúčového momentu v súboji, ale aj z toho, že deň predtým sa stal otcom Gabriela juniora. "Všetko do seba zapadlo tak, ako malo. V zápase, ktorý sme vyhrali sa mi darilo a som šťastný aj z toho, že maličký Gabko i manželka sú v poriadku. Ten gól, to bol darček pre malého, hoci si to ešte neuvedomuje, ale keď raz na to príde, tak mu to pripomeniem," dodal G. Spilar.

Košice sa stali víťazom základnej časti po piaty raz, keď predtým na tomto poste dominovali v rokoch 1996, 2007, 2009, 2011 a teraz v roku 2012. Ak by po zostávajúcich dvoch kolách nášho lídra bodovo dostihol bratislavský Slovan, aj tak nám bude patriť v tabuľke prvá priečka, pretože v tejto sezóne máme so Slovanom zo vzájomných stretnutí o gól lepšie skóre 16:15.

V piatok odohrajú naši majstri súboj v Skalici a v nedeľu 4. marca sa v poslednom zápase základnej časti stretnú na domácom ľade o 17. hodine s Duklou Trenčín. V budúcom týždni sa začne vyraďovacia štvrťfinálová časť. V play-off budú nasadené tímy hrať systémom 1-8, 2-7, 3-6 a 4-5. V tejto sérii, ako aj v semifinále či vo finále, sa bude hrať na štyri víťazné zápasy. V play-off sa v prípade nerozhodného výsledku v riadnom hracom čase bude hrať po 15-minútovej prestávke predĺženie v trvaní 10 minút so štyrmi hráčmi na ľade, plus brankári. Keď sa ani po desiatich minútach nerozhodne o výsledku, prídu na rad samostatné nájazdy v sérii po troch hráčov. V druhej sérii to už bude vabank. Ak hráč jedného mužstva gól strelí a z druhého mužstva gól nedá, séria sa končí víťazstvom toho, kto strelil gól. Štvrťfinálové zápasy majú vyhradený termín od 7. do 20. marca 2012. Košičania odohrajú svoje prvé dve stretnutia so súperom z ôsmeho miesta v tabuľke po 54. kole na domácom ľade v stredu 7. marca a vo štvrtok 8. marca.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...