Vyhľadávanie:

Do Steel arény bez vuvuziel či bubnov

Do Steel arény bez vuvuziel či bubnov

Bezpečnostné opatrenia počas Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji 2011

Fanúšikovia si budú môcť pri povzbudzovaní na zápasoch hokejových majstrovstiev sveta v Steel aréne vypomáhať len rukami či hlasivkami. Na vuvuzely, bubny, píšťaly alebo iné zvuky vydávajúce nástroje, ktoré spôsobujú hluk, môžu zabudnúť. Do hľadiska sa s nimi nedostanú. Rozhodla tak Medzinárodná hokejová federácia IIHF.

"A to po negatívnych skúsenostiach s majstrovstvami sveta vo futbale a s ohľadom na to, že hokej sa hrá v uzatvorenom priestore. Hluk obťažuje nielen hráčov na ľade, ale znepríjemňuje celkovú atmosféru i samotným fanúšikom," uviedol na tlačovej besede k bezpečnostným opatreniach počas Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji 2011 predseda organizačného výboru podujatia Peter Handl. "Najlepším spôsobom ako sa vyhnúť komplikáciám je prichádzať na stretnutia iba s najnutnejšími základnými osobnými vecami akými sú napríklad doklady, peniaze, či, v prípade potreby, teplejším oblečením. Ale samozrejme bude tu možnosť uložiť zakázané veci v úschovni, ktorá sa bude nachádzať tak, ako sú aj dnes diváci zvyknutí, v priestoroch pred štadiónom."

Na bezpečnosť v Košiciach, ako informovali splnomocnenec primátora pre MS 2011 IIHF Otto Brixi a náčelník Mestskej polície Juraj Bukuš bude počas šampionátu dohliadať okrem príslušníkov Policajného zboru SR aj vyše osemdesiat mestských policajtov. Od 29. apríla do 15. mája budú realizovať opatrenia, ktorých cieľom je zabezpečiť pokojný priebeh športových podujatí, zaistiť verejný poriadok a predchádzať výskytu trestnej a inej protispoločenskej činnosti. Zasiahnuť môžu proti obyvateľom, návštevníkom alebo sociálne vylúčeným osobám len v prípade, že sa dopustia protiprávneho konania alebo porušia verejný poriadok.

V Historickej radnici na Hlavnej 59 bude zriadené pracovisko stálej konzulárnej služby, ktoré bude poskytovať pomoc cudzincom v núdzi. Pôjde napríklad o vydanie cestovného dokladu, kontaktovanie príbuzných, sprostredkovanie kontaktu s miestnymi úradmi a podobne. V priestoroch Fan Village pri Dolnej bráne i City Fan Zone pri Immaculate budú situované stanice tzv. záchrannej bunky, ktoré budú zabezpečovať lekársku a pohotovostnú službu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...