Vyhľadávanie:

Do tretice

Do tretice

K. M.: Dobrý večer
K. Š.: Dobrý večer
K. M.: Ste jediná koho tu poznám...
K. Š.: Áno? Ja práve naopak, som už na štvrtom ročníku tejto súťaže.
K. M.: Mne zavolali včera večer, vraj moju reportáž "Chodník do železiarní" nominovala redaktorka z Trendu a aby som dnes večer prišla. Vôbec o ničom neviem.

K. M. alebo Katka Meščanová je redaktorkou STV, v minulom roku u nás robila reportáž o projekte poskytovania práce Rómom z neďalekej Veľkej Idy, Šace a Lunika IX, ktorý si svoj chodník do železiarní už vyšliapali. Bolo milé stretnúť ju opäť a prekvapujúce stretnúť sa práve na odovzdávaní cien súťaže Via Bona Slovakia za rok 2005.

Posadili sme sa a sledovali slávnostné vyhlásenie víťazov starostlivo pripravené Nadáciou Pontis. Bolo to minulý štvrtok v bratislavskom Design factory. Naša spoločnosť bola po druhýkrát jedným z partnerov súťaže a ja som sa stala členom poroty pre päť kategórií. Šiestou kategóriou bolo čestné uznanie za mediálny prínos a hodnotila ju samostatná komisia. Z čoho vyplýva, že o príchode K. M. som naozaj nič netušila.

Andrea a Ivan z nadácie moderovali tento večer naozaj excelentne. Vyhodnotenie bolo obohatené o videoprojekcie víťazných projektov a hudobné a tanečné vystúpenia známych bratislavských telies. Katka napäto počúvala, hlavne, keď vystúpila na pódium veľvyslankyňa Veľkej Británie. Aby nás všetkých udržala v napätí čo najdlhšie, neprečítala meno víťaza hneď. Charizmatická Judith A. McGregor hovorila najprv o Slovensku, o tom, že za posledný rok prešlo veľký kus cesty, že ide po dobrej ceste a stále cestuje.

Nadácia Pontis ocenila U. S. Steel Košice po prvýkrát pred troma rokmi, a to za podporu verejnoprospešnej činnosti v regióne uskutočňovanú v roku 2002. Za prejav spoločenskej zodpovednosti v roku 2003 sme získali hlavnú cenu Via Bona Slovakia.

Keď konečne otvorila obálku, obe sme na seba pozreli. "Čestné uznanie za mediálny prínos získava Katka Meščanová," povedala jej excelencia. Bolo to dojímavé. Katka bola naozaj nadšená. Na pódiu sa poďakovala aj U. S. Steel Košice za to, že jej túto reportáž umožnila natočiť. Väčšinou pracuje na "negatívnych" správach a toto bola jedna z tých "dobrých".

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...