Vyhľadávanie:

Do tretice to vyšlo

Do tretice to vyšlo

Futbalisti z U. S. Steel Košice sa vrátili z halového turnaja v Třinci s cennou trofejou

Kombinované mužstvo z Energetiky, Vulkmontu a Teplej valcovne reprezentovalo U. S. Steel Košice v Českej republike na medzinárodnom halovom futbalom turnaji hutníckych podnikov v Třinci. V miestnej športovej hale sa v sobotu 7. novembra konal už 4. ročník turnaja, ktorý zorganizovala odborová organizácia OZ KOVO Třinecké železiarne v spolupráci s hospodárskym vedením hutníckeho podniku. V turnaji štartovalo šesť mužstiev, okrem nášho výberu pozvanie prijali dve mužstvá z Poľska, CMC Zawiercia a Huta Czestochowa, z Chorvátska CMC Sisak a poltucet účastníkov doplnili domáce tímy Evraz Vítkovice a Třinecké železiarne.

Turnaj otvoril prezident spoločnosti futbalového klubu Třinec Evžen Delong, ktorý v slávnostnom príhovore, okrem iného, zablahoželal slovenskej futbalovej reprezentácii k postupu na MS vo futbale v Juhoafrickej republike. Potom sa začali tuhé súboje na palubovke haly systémom každý s každým. Odohrať päť zápasov v jeden deň kládlo veľké nároky na kondičnú pripravenosť hráčov zúčastnených mužstiev. Naši futbalisti sa s týmito náročnými podmienkami v rámci nahusteného programu vyrovnali veľmi dobre, hoci hneď v úvodnom zápase nečakane podľahli poľskému tímu z Czestochowej 3:5.

Kvôli zraneniu jednej z opôr nášho mužstva, Vladimíra Duháňa, došlo k niektorým korektúram na jednotlivých postoch. Chlapci hrali oveľa zodpovednejšie a dôraznejšie, začalo sa im dariť a v ďalších štyroch stretnutiach zaregistrovali víťaznú šnúru. Postupne zdolali ďalší poľský tím CMC Zawiercia 3:2, nad Vítkovicami zvíťazili hladko 5:0, a zhodným výsledkom 5:2 zdolali Třinec i chorvátsky Sisak. V konečnom poradí mali naši futbalisti z USSK rovnaký počet bodov ako domáci Třinec, o víťazovi turnaja rozhodol vzájomný zápas. Na ďalších priečkach sa umiestnili: 3. Zawiercia, 4. Czestochowa, 5. Sisak, 6. Vítkovice. Po vlaňajšej štvrtej priečke sa hráči z U. S. Steel Košice tentoraz tešili so zisku cennej trofeje. Organizátori vyhodnotili po turnaji najlepších hráčov na jednotlivých postoch. Cenu pre najlepšieho brankára prevzal náš Marek Leško.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...