Vyhľadávanie:

Dobre reprezentovali firmu

Dobre reprezentovali firmu

Na pozvanie dekana Leteckej fakulty TU Košice sa futbalové mužstvo USSK nad 36 rokov zúčastnilo v sobotu, 22. decembra 2007, na kvalitne obsadenom halovom futbalovom turnaji v hádzanárskej hale pri Hornbachu. Na 38. ročník tohto podujatia, ktorý je najstarším košickým turnajom s osobitnou predvianočnou atmosférou, organizátori pozvali 12 mužstiev. O ich sile svedčila skutočnosť, že v kádri jednotlivých tímov figurovali viacerí známi bývalí ligoví hráči z košických futbalových klubov.

Mužstvá z Košíc a blízkeho okolia si zmerali sily v troch skupinách po štyroch účastníkoch, jedno stretnutie trvalo 15 minút bez polčasu. Mužstvu USSK žreb prisúdil do skupiny atraktívnych súperov, z ktorých dvaja zvíťazili v predchádzajúcich ročníkoch turnaja a tretí vyhral cennú trofej v tomto 38. ročníku.

Už náš prvý zápas prakticky rozhodol o osude mužstva USSK. V ňom si naši futbalisti zmerali sily so silným InterHouse Košice, ktorého dres okrem iných obliekli takí hráči, akými boli Zvara, Štecák, Andrejco či Bruňacký. Po tuhom boji sme súperovi podľahli 0:1, ale počas celého zápasu sme mali viac z hry a neustále sa hralo pred bránkou protivníka. Stačil jeden vydarený rýchly protiútok súpera a to mu stačilo na víťazstvo. Šťastie tento raz stálo na jeho strane, nám sa z množstva šancí nepodarilo streliť ani jeden gól. Márna potom bola naša snaha v ďalších zápasoch, v ktorých sme vyhrali, na postup zo skupiny to nestačilo. Najprv sme po skvelom výkone porazili Salaš Pereš 2:0 dvoma gólmi Duháňa a potom si hráči schuti zahrali i zastrieľali v poslednom zápase proti ZŠ Gemerská, ktorú zdolali 3:1. Úspešnými strelcami boli Begáni, Bobko a Ľalík. V skupine nám teda patrilo síce druhé, ale žiaľ nepostupové miesto. Vo finále si najlepšie počínali hráči z InterHouse Košice, ktorí v rozhodujúcom zápase vyhrali tesne 2:1 nad mužstvom Tokaj zo Slovenského Nového Mesta a zaslúžene získali cennú trofej. Naši futbalisti svojou hrou i predvedeným výkonom patrili medzi najlepších účastníkov dobre zorganizovaného turnaja s vynikajúcou atmosférou.

Za vzornú reprezentáciu U. S. Steel Košice patrí vďaka brankárovi Švecovi a hráčom Ľalíkovi, Janšovi, Matulajovi, Knapovi, kapitánovi Duháňovi, Begánimu, Katunskému, Bobkovi, Vaškovi a Babinčákovi.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...