Vyhľadávanie:

Dobrovoľníci do Tatier

Dobrovoľníci do Tatier

Ešte vlani realizovali organizátori z MVO Ľudia a voda v spolupráci s ŠL TANAP, OZ Čisté Tatry, PČOLA a Slovenský skauting úspešný projekt Vodný les Slovenskej sporiteľne. Na lokalite 52 hektárov okolo Starého Smokovca už rastie nový TATRANSKÝ LES. Dobrovoľníci, brigádnici z 26 krajín sveta, vystavali množstvo vodozádržných prvkov, aby nedochádzalo k presúšaniu i erózii pôdy a vysadili viac ako 35 tisíc nových stromčekov. Aj v tomto roku pripravujú v dňoch 1. - 31. júla 2006 Mesiac dobrovoľníkov pre Tatry. V Tatranskej Lomnici na lokalite Pod lanovkou bude na ploche 20 hektárov vybudovaný nový Vodný les, ktorým chcú pomôcť obnovovať tatranskú prírodu. Preto oslovujú dobrovoľníkov, ktorí chcú pomôcť pri obnove tatranskej prírody, aby sa prihlásili na jeden z týchto turnusov: 11. - 20. júla 2006 a 21. - 30. júla 2006 na adrese MVO Ľudia a voda, Čermeľská cesta 24, 040 01 Košice, ludiaavoda@ludiaavoda.sk, tel./fax: 055 799 88 06, alebo www.ludiaavoda.sk
Pre dobrovoľníkov sú zabezpečené podmienky s kvalitným ubytovaním a celodennou stravou v Tatranských Matliaroch (cca 1 km od lokality, kde je brigáda), ako aj adekvátne náradie pre prácu v teréne. Pracuje sa 7 hodín denne a v rámci turnusu sú 2 dni voľna. Súčasťou brigády sú aj prednášky, filmy, besedy i relaxácia.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...