Vyhľadávanie:

Dom umenia zdobili obrazy hutníkov

Dom umenia zdobili obrazy hutníkov

Výber obrazov a pálenej keramiky z dielne talentovaných hutníkov, ale aj profesionálnych výtvarníkov, skrášľovali od 13. do 19. októbra priestory košického Domu umenia. Výstava diel bola vyvrcholením tohtoročného maliarskeho plenéra, ktorý sa konal ešte koncom augusta v Medzeve. Práve tu vznikli práce, ktorými sa prezentovali naši nadaní kolegovia. Slávnostného otvorenia sa okrem autorov zúčastnili aj manažéri U. S. Steel Košice, zástupcovia z umeleckého prostredia, chlapci a dievčatá z Detského domova na Uralskej ulici v Košiciach a ďalší pozvaní hostia.

Príhovor predniesla viceprezidentka pre riadenie externých služieb a vzťahov Elena Petrášková, ktorá ocenila myšlienku celej akcie a slová chvály adresovala aj našim zamestnancom: "Je obdivuhodné, že medzi kolegami oceliarmi, ktorí pracujú v tak ťažkom odbore, máme aj umelecky nadaných kolegov. Samotný plenér, ale aj táto výstava, sú toho dôkazom." V prejave nezabudla spomenúť aj osobnú jednodňovú návštevu medzevského strediska, kde spolu s deťmi z detského domova na Uralskej ulici na vlastnej koži okúsila tvorivú atmosféru.

Organizáciu výstavy, ale aj maliarskeho plenéra, ktorý jej predchádzal, vyzdvihol dlhoročný skúsený výtvarník Andrej Gore. Zároveň podrobne predstavil účastníkov. Prítomní aplaudovali takým menám ako Arpád Račko, Mikuláš Lovacký, Janka Onušková, Igor Macák či Daniel Tatarka. Zaslúžení potlesk si vyslúžili aj oceliari Jana Šlosárová, Katarína Matinová, Lenka Hricková, Marián Varga, Mário Kučera, Ján Kisucký a Kristína Záthureczká, ktorí svojím umeleckým prejavom zaujali prítomných profesionálov.

Talent našich kolegov a charitatívny zámer akcie vyzdvihol aj viceprezident pre ľudské zdroje Martin Pitorák. "Mám radosť z toho, že v našej spoločnosti pracuje toľko talentovaných zamestnancov. Firma ich nadanie podporuje, je pekné, ak výsledok ich talentu prispeje k zlepšeniu sociálnej situácie ľudí, ktorí sú na pomoc odkázaní," povedal na margo pripravovanej dražby vystavovaných diel, ktorej výťažok poputuje na dobročinné účely. Uskutoční sa počas budúcoročného reprezentačného bálu U. S. Steel Košice.

Po oficialitách už dostala priestor prehliadka obrazov a pálenej keramiky. Pozvaní hostia diela obdivovali, skúmali a s umelcami o nich živo diskutovali.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...