Vyhľadávanie:

Domáca premiéra majstra

Domáca premiéra majstra

V piatok 16. septembra sa začne 19. ročník našej najvyššej hokejovej súťaže - extraligy

Úradujúci hokejový majster HC Košice sa už v tento piatok 16. 9. 2011 stretne v úvodnom kole nového ročníka hokejovej extraligy sezóny 2011/2012 na domácom ľade v Steel aréne s Nitrou. V septembri odohrá desať účastníkov extraligy až sedem kôl. Košičania sa v 2. kole predstavia v nedeľu 18. 9. vo Zvolene, v utorok 20. 9. doma hostíme bratislavský Slovan, v piatok 23. 9. hráme v Žiline, v nedeľu 25. 9. sa v Steel aréne stretneme s Popradom, vo štvrtok 29. 9. odohrajú naši hokejisti zápas v Púchove so Slovenskom "20" a vzápätí na druhý deň v piatok 30. 9. hostíme na domácom ľade Banskú Bystricu.

Na včerajšej tlačovej konferencii generálny manažér Juraj Bakoš informoval novinárov o letnej príprave majstrovského tímu HC Košice. "Na ľad chlapci vykorčuľovali 26. júla, odohrali jedenásť stretnutí, z ktorých šesť vyhrali, 4 prehrali a raz remizovali. Absolvovali sme dva veľmi kvalitné turnaje v Trenčíne a v Košiciach. Predovšetkým počas turnaja Cassovia Hockey Cup sme boli v Steel aréne svedkami neutíchajúceho záujmu Košičanov o hokej. Doteraz sme predali 3 320 permanentiek, čo je o sto menej ako v rovnakom čase pred rokom, ale predpredaj pokračuje a tak očakávame približne rovnaký záujem ako vlani." O ambíciách mužstva hovoril prezident HC Košice Vladimír Jacko: "Po troch vydarených sezónach nemôže mať klub HC Košice iné ambície ako tie najvyššie. Mužstvo by sa malo pohybovať v popredí tabuľky a v samotnom play-off zopakovať minuloročnú účasť vo finále, aj keď vieme, že po získaní troch titulov v rade to nebude jednoduché, keďže aj ostatné tímy sa posilnili. Okrem toho je našim cieľom venovať sa mládeži. Dať šancu juniorom, ale tí musia svoje miesto v extraligovom tíme vybojovať. V budúcnosti by sme chceli zmeniť spôsob doplňovania kádra z vlastnej liahne nie formou náboru, ale formou výberu."

Blížiaci sa extraligový ročník sa ponesie v duchu osláv 90. výročia založenia hokeja v Košiciach. O chystaných aktivitách v rámci týchto osláv informovala námestníčka primátora Renáta Lenártová: " Hokej a mesto Košice patria odjakživa k sebe. Vo vedení mesta sme sa rozhodli odštartovať oslavy už tohto roku. Pripravujeme spoločenské akcie, súťaže, galakoncerty a exhibičné zápasy. Chceme si pripomenúť hráčske, trénerské i funkcionárske osobnosti košického hokeja a plánujeme sprístupniť hokejovú Sieň slávy Košíc."

Nový tréner Antonín Stavjaňa zakomponoval počas letnej prípravy do mužstva nielen nových hráčov z iných klubov brankára Alexandra Hyláka, Samuela Mlynaroviča, Michala Nováka Mareka Bira a Erika Piataka, ale dal príležitosť aj košickým odchovancom Marekovi Nagyovi, Oliverovi Jokeľovi a Matúšovi Chovanovi.

"Odišli síce kvalitní hráči ako Kristek, Frolík, Hudáček, Andrašovský a Šterbák, ale nahradili ich mladší, po úspechu bažiaci hokejisti. Nesmieme podceniť ambície iných klubov a ich kvalitu. Všetko ukáže až vzájomná konfrontácia. Vždy budeme hrať taký hokej, na aký máme typy hráčov. Zaviedli sme nový obranný systém, ale kvalitní hráči sa musia presadiť nezávisle od systému. Sezóna je dlhá a divákov nechceme pozvať len na posledný zápas. Čaká nás viac než 60 nádherných zápasov, na ktoré sa tešíme. Chceme si užiť celú sezónu," skonštatoval tréner Antonín Stavjaňa.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...