Vyhľadávanie:

Domáca premiéra s majstrom Fínska

Domáca premiéra s majstrom Fínska

Hokejistov HC Košice čaká v druhej fáze letnej prípravy, Lige majstrov aj v extralige nahustený program

Ako je známe, úradujúci hokejoví majstri Slovenska HC Košice sú účastníkmi novovytvorenej 44-člennej hokejovej Ligy majstrov. Budú hrať v A skupine, kde sú ich súpermi fínsky majster Kärpät Oulu, nemecký vicemajster Köln Haie a český extraligový tím Bílí Tygři Liberec.

PROGRAM V LIGE MAJSTROV

V úvodnom zápase Ligy majstrov, ktorý je na programe vo štvrtok 21. augusta, sa naši stretnú na ľade súpera v Nemecku s tímom Köln Haie. Už o dva dni neskôr, v sobotu 23. augusta, bude mať slovenský šampión v tejto súťaži domácu premiéru. V Steel aréne privíta fínsky celok Kärpät Oulu. Tretí zápas odohrajú Košičania vo štvrtok 4. septembra v Liberci s miestnym tímom Bílí Tygři. Odvetný zápas s týmto súperom bude už v sobotu 6. septembra v Košiciach. V poradí piaty zápas v skupine odohrajú hokejisti v stredu 24. septembra vo Fínsku, kde sa stretnú s domácim šampiónom Kärpät Oulu. Posledné stretnutie v Lige majstrov je na programe v našej Steel aréne v stredu 8. októbra, keď sa uskutoční odvetný súboj HC Košice - Köln Haie.

DRUHÁ ČASŤ LETNEJ PRÍPRAVY

Prestížnej medzinárodnej pohárovej súťaži bude predchádzať druhá časť letnej hokejovej prípravy HC Košice. Začne sa 23. júla už na ľade. Hráči absolvujú sedem prípravných zápasov doma i na ľade súperov. Prvé stretnutie je naplánované na piatok 1. augusta, keď sa v Steel aréne stretnú s MHC Martin. V stredu 6. augusta to bude prestížne stretnutie HC Košice - HC Slovan Bratislava a v piatok 8. augusta odohrajú prípravný zápas vo Zvolene. Potom sa v dňoch 13. - 15. augusta zúčastnia turnaja Steel Cup 2014 v Třinci, kde sa stretnú s HC Oceláři Třinec, HC Vítkovice Steel a Severstaľ Čerepovec. Program prípravných stretnutí ukončia v piatok 29. augusta v Martine.
Vo všetkých prípravných stretnutiach budú mať tréneri A. Tomko a P. Zůbek k dispozícii už kompletný káder, teda aj s novými hráčmi, ktorí sa upísali nášmu majstrovskému tímu po skončení prvej fázy letnej prípravy. Sú to brankár Marcel Melicherčík a obranca Adam Jánošík, obaja z českého Liberca, ako aj útočník Václav Stupka z Piešťan.

EXTRALIGU ZAČÍNAJÚ V TRENČÍNE

Nový, 22. ročník hokejovej Tipsport extraligy sezóny 2014/2015 sa začne v piatok 12. septembra 2014. Náš úradujúci majster sa v úvodnom kole predstaví na ľade súpera v Trenčíne. V ďalších kolách prvej šestiny základnej časti sa stretnú: 2. kolo HC Košice - Martin, 3. kolo Piešťany - HC Košice, 4. kolo Nitra - HC Košice, 5. kolo HC Košice - B. Bystrica, 6. kolo Skalica - HC Košice, 7. kolo HC Košice - Poprad, 8. kolo Žilina - HC Košice, 9. kolo HC Košice - Zvolen. Termíny týchto stretnutí ešte nie sú známe, v každom prípade však budú mať naši hokejoví majstri, aj so zápasmi v príprave a v Lige majstrov, náročný program. Fanúšikovia sa teda majú na čo tešiť.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...